• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2019

14:44

(VIDEO) SRBIJA DOBILA RIVALE U KVALIFIKACIJAMA ZA OI! "Orlovi" u grupi sa Novim Zelandom i Dominikanom, čekaju nas Italijani u finalu!

Košarka

(VIDEO) SRBIJA DOBILA RIVALE U KVALIFIKACIJAMA ZA OI! "Orlovi" u grupi sa Novim Zelandom i Dominikanom, čekaju nas Italijani u finalu!

Podeli vest

Odlično smo prošli! Košarkaška reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Olimpijske igre igrati u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi su Italija, Portoriko i Senegal

Srbija će rutinski proći grupu u kojoj su još Deminikana i Novi Zeland. S druge strane, u drugoj grupi u Beogradu igraju Italija, Senegal i Portoriko, pa ćemo najverovatnije sa "azurima" da igramo za vizu za Olimpijske igre.

Vize već imaju selekcije SAD, Argentine, Australije, Nigerije, Irana, Španije, Francuske i Japana, koji je domaćin. Njima će se pridružiti četiri pobednika kvalifikacionih turnira. 

Moramo da budemo zadovoljni, jer smo dobro prošli. Izbegli smo Sloveniju koja bi sa Lukom Dončićem mogla da bude đavolski težak rival.  Novi Zeland će biti direktan rival u borbi za prvo mesto u podgrupi. U pitanju je ekipa koja se nikako ne sme potceniti jer je Kini savladala Crnu Goru 93:83, te doživela tesne poraze od Brazila (102:94) i Grčke (103:97).

Neće biti lako protiv Italije, ali smo na nedavnom Mundobasketu ipak dobili "azure", pa je realno očekivati da navijači "orlove" iz Beograda isprate na Olimpijske igre.

Hrvati su takođe domaćini kvalifikacionog turnira i baš su nadrljali. U Splitu će igrati u grupi sa Tunisom i Brazilom, dok su u drugoj grupi Rusija, Nemačka i Meksiko, pa "vatreni" neće imati baš lak posao da se domognu najveće svetske sportske smotre.

Litvanija će u Kaunasu morati do finala preko Koreje i Venecuele, a potom ih čekaju Slovenija, Poljska ili Angola. 

Grčka je u grupi sa Kinom i Kanadom, a pobednik ove grupe će se za Tokio boriti sa najboljom ekipom iz grupe u kojoj su Turska, Urugvaj i Češka.

Kvalifikacioni turniri igraće se od 23. do 28. juna naredne godine. Olimpijski turnir u košarci igra se od 25. jula do 9. avgusta

Foto: fiba.basketball

 

 

 

Beograd
Grupa A: Dominikanska Republika, Novi Zeland, Srbija
Grupa B: Portoriko, Italija, Senegal.

Kaunas
Grupa A:  Litvanija, Koreja, Venecuela.
Grupa B: Poljska, Slovenija, Angola.

Split
Grupa A: Nemačka, Rusija, Meksiko.
Grupa B: Tunis, Hrvatska, Brazil.

Viktorija

Grupa A: Grčka, Kina, Kanada.
Grupa B: Urugvaj, Češka, Turska

14.35 - Počeo je žreb za Srbiju

14.20 - U grupi sa najboljim košarkašicama Srbije u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre biće Sjedinjene Američke Države, Nigerija i Mozambik.

Beograd: Nigerija, SAD, Srbija, Mozambik.
Briž: Francuska, Portoriko, Brazil, Australija.  
Fošan: Koreja Kina, Velika Britanija, Španija.
Ostende: Kanada, Japan, Švedska, Belgija.

Tri najbolje nacionalne selekcije sa turnira obezbediće plasman na OI, osim u grupama u kojima budu SAD i Japan iz kojih u Tokio idu po dva tima, jer su se oni već plasirali.

Foto: fiba.basketball

 

14.12 - Srpski funkcioner FIBA Predrag Bogosavljev i predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Stojan "Stojko" Vranković izvlačiće kuglice.

14.05 - Prvo će biti izvlačenje kuglice sa imenima ženskih reprezentacija.

14.00 - Ceremonija je počela

Kuglica sa imenom Srbije, kad su košarkaši u pitanju, naći će se u prvom šeširu, zajedno sa Grčkom, Litvanijom i Rusijom. Sa tim selekcijama nećemo moći da se sastanemo, baš kao ni sa Hrvatskom i Kanadom, jer su domaćini turnira.

U drugom šeširu su: Češka, Brazil, Italija, Poljska, u trećem: Hrvatska, Turska, Slovenija i Portoriko, a u četvrtom: Nemačka, Dominikanska Republika, Venecuela i Kanada. Iz petog mogu da stignu: Novi Zeland, Meksiko, Kina i Koreja, a iz šestog: Angola, Tunis, Senegal i Urugvaj.

Foto: fiba.basketball

 

NAJVEĆI STRAH SELEKTORA SRBIJE! Evo čega se Kokoškov posebno pribojava!

IMALI SMO PREVIŠE DOBRIH IGRAČA! Micić dao neobično objašnjenje neuspeha Srbije na Mundobasketu!

 

Na svakom tuniru će biti napravljene dve grupe - A i B sa po tri reprezentacije. U prvu će doći timovi iz prvog, četvrtog i petog šešira, dok će drugu popuniti ekipe iz drugog, trećeg i šestog. Najbolje dve idu u polufinale.

Žreb je poludirigovan pa se unapred zna da će Grčka i Rusija biti sa Hrvatskom ili Kanadom, da Portoriko neće biti sa Brazilom u grupi, da će Nemačka biti na turniru sa nekom od zemalja iz Amerike, da Meksiko neće biti sa ekipama iz SAD, baš kao i Urugvaj...

Vize već imaju selekcije SAD, Argentine, Australije, Nigerije, Irana, Španije, Francuske i Japana, koji je domaćin. Njima će se pridružiti četiri pobednika kvalifikacionih turnira.

KOKOŠKOV NA PRAGU NBA POJAČANJA! Kaminski čeka poziv Srbije!

KOKOŠKOV NAJAVIO ŠTA ĆE PRVO DA URADI KAO SELEKTOR SRBIJE i zahvalio se Divcu i Stojakoviću!

 

Kad su žene u pitanju, Srbija je u drugom šeširu sa Francuskom, Kinom i Belgijom (domaćini turnira). U prvom su: SAD, Australija, Španija, Kanada, u trećem: Japan, Brazil, Nigerija i Velika Britanija, a u četvrtom: Koreja, Švedska, Portoriko, Mozambik.

Po tri najbolje nacionalne selekcije sa turnira obezbediće plasman na OI, osim u grupama u kojima budu SAD i Japan iz kojih u Tokio idu po dva tima, jer su se oni već plasirali.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija