• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2019

17:08

NISAM SE UKLOPIO U ĐORĐEVIĆEV SISTEM! Tri meseca posle Mundobasketa Micić progovorio o svemu!

Košarka

NISAM SE UKLOPIO U ĐORĐEVIĆEV SISTEM! Tri meseca posle Mundobasketa Micić progovorio o svemu!

Podeli vest

Srpski košarkaš i plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić, tri meseca posle završetka Mundibasketa u Kini, da se nije najbolje uklopio u sistem nekadašnjeg selektora "orlova" Aleksandra Đorđevića, mada je sa dosta samopouzdanja došao na turnir

Posle odlične prošle sezone u Efesu gde je stigao do finala Evrolige Micić je odigrao u najmanju ruku prosečno za državni tim, ali je osim privatnih problema i nešto drugo mučilo srpskog asa.

Došao sam na okupljanje reprezentacije sa velikim samopouzdanjem. Svako od nas je došao u tim posle odličnih individualnih sezona. Bio sam spreman da se posvetim timu i da dobijem više odgovrnosti, ali sam shvatio da ponekad igrač treba da igra manju ulogu da bi tim bio uspešniji - rekao je Micić.

Mada je Vasa tokom prvenstva imao i velikih ličnih problema, kaže da je bio spreman da se žrtvuje zarad ekipe.

- Nažalost, nisam se zaista uklopio u sistem selektora Saše Đorđevića. Bio sam fizički i psihički spreman da pomognem timu, iako moja lična situacija u tom trenutku nije bila najbolja. U mojim očima, imali smo previše dobrih igrača za tako kratak period turnira - dodao je Micić.

Naš plejmejker tvrdi da bi situacija možda bila donekle bolja da je ekipa imala samo nekoliko elitnih igrača u sastavu.

- Mi smo imali desetak elitnih igrača u sastavu. Ipak, svoje iskustvo u reprezentaciji ne smatram neuspešnim i to je bila velika lekcija za mene. Rezultat u Kini je velika lekcija i za sve u Srbiji, gde svi imaju velika očekivanja - rekao je on.

Zaključuje da igranje košarke treba da bude samo veliko zadovoljstvo, a ne pritisak.

- U Srbiji je situacija obrnuta, ali ipak smo uspeli da ostvarimo odlične rezultate u prethodnim godinama. Rezultat iz Kine je lekcija da ništa ne planiram, već da hodam po tlu, bez obzira na ime tima koji je preko puta - podvukao je naš plejmejker.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boris Nikolic

pre 4 godine

Da li ti je to rekao Misko Raznjatovic da kazes? Ili si debil

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija