• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2020

20:10

NIKOLA JOKIĆ DOLAZI NA KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI? Evo šta on kaže o tome!

Košarka

NIKOLA JOKIĆ DOLAZI NA KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI? Evo šta on kaže o tome!

Podeli vest

Naš reprezentativac Nikola Jokić još uvek nije hteo da otkriva da li će igrati ovog juna na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju

 

Kao i minulih godina i kada je igrao i kada nije igrao za reprezentaciju, centar Denvera nije želeo da usred sezone priča o planovima vezanim za državni tim. Njegov primarni posao i fokus trenutno su na Denveru.

(VIDEO) JEZIVA POVRED! I Lebron je zanemeo posle strašnog pada Entonija Dejvisa!

Isto tako je i na startu 2020. godine. U razgovoru za Glas Amerike, Jokić nije želeo previše reči da troši na letnje planove za ovu godinu.

- Drago mi je zbog Igora (Kokoškova), on je sigurno neko ko može da uvede nešto novo u reprezentaciju, neki novi sistem, nove ljude. Videćemo. Lično nikad ne govorim da li ću igrati ili ne, pa neću ni sada. Fokusiram se na sezonu, na svoje igre, daleko su stvarno i Olimpijske igre i kvalifikacije i sve to, stvarno ne razmišljam o tome - rekao je Jokić.

Foto: tanjug

On se osvrnuo na minulo Svetsko prvenstvo, koje je ocenjeno neuspešnim po reprezentaciju Srbije, jer je osvojeno peto mesto.

- Uvek kažem da je Srbija zemlja koja ne voli toliko košarku, koliko voli da pobeđujemo i u tome je najveća greška među nama. Ali, to je na neki način i dobra stvar, jer želiš da pobediš. Peto mesto je sigurno bio neki naš maksimum kada se uzme u obzir ono što smo mi tamo pokazali. Da li je trebalo da pobedimo Argentince? Oni su bili u finalu, igrali su stvarno fenomenalno, nisu iznenadili smo nas, već i mnogo veće ekipe od nas. Pogledajte sastave koji su bili tamo, jedan MVP (NBA lige) - Janis... Bukvalno grupu nisu prošli.

Po Jokićevom mišljenju, prekretnica je bila na meču sa Španijom, koji je doneo prvi poraz do tada neprikosnovene Srbije.

Foto: USA Today

- Svetsko prvenstvo je drugačiji sistem, jedna utakmica odlučuje o prolazu. Uvek se kaže da su prva utakmica i četvrtfinale najvažniji. Mi smo izgubili to protiv Argentinaca. Mislim, izgubili smo i protiv Španaca, tako da možda je to bila neka prekretnica. Španci su nas možda iznenadili odbranom pola zona - pola čovek, gde su Bogdana (Bogdanovića) na neki način zaustavili, u stvari nisu nama dali da igramo kako mi igramo.

Nikola je novu sezonu u Denveru krenuo slabije, čuli su se zabrinjavajući komentari navijača tog kluba, a onda kao da je uhvatio zalet – poleteo je. Zaigrao na nivou koji ga je učinio najboljim centrom NBA lige prošle sezone.

- Možda sam počeo, da kažem, malo usporeno ili ne znam kako... Lošije. Ali, mislim da sam tako svaku godinu počeo. Nekako, treba ta (početna) faza da prođe, ne znam da li je adaptacija, da li da se uigraš ili šta, ali mislim da eto u poslednjih 10-15 utakmica igram sasvim solidno. Pobeđujemo... Mislim da smo u decembru imali skor 11:2 ili 13:2 tako nešto, da smo bili stvarno dobri. Ako nastavim ovako ja ću biti zadovoljan.

Očekivanja od Denvera do kraja sezone...

- Da dođemo tamo gde smo bili. Ako možemo da napravimo korak napred, to će značiti veliku stvar za tim, za klub, za svakog od nas individualno. Ako napravimo veći iskorak, biće super. Svi kažu da imamo velike šanse, ali videćemo. Ja ne slušam mnogo šta pričaju, fokisiram se na sebe i svoj tim - zaključio je Nikola Jokić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17