• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2020

19:45 >> 19:41

(VIDEO) KOKOŠKOV DEBITOVAO POBEDOM! Raduljica razmontirao Fince, "orlovi" odlični na novom početku!

Košarka

(VIDEO) KOKOŠKOV DEBITOVAO POBEDOM! Raduljica razmontirao Fince, "orlovi" odlični na novom početku!

Podeli vest

Naša košarkaška reprezentacija pobedila je Finsku sa 80:58 (19:10, 18:14, 23:13, 20:21) u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Debi Igora Kokoškova na klupi "orlova" protekao je u sjajnoj defanzivnoj igri njegovih izabranika

 

Čekao se debi Igora Kokoškova na klupi naše reprezentacije, a ako je suditi po prvom meču, sa razglom je Srbija verovala da će nekadašnji trener Finiksa preuzeti "orlove". Odličnom igrom u Espou naši momci upisali su ubedljivu pobedu na startu novog kvalifikacionog ciklusa.

ŠARENAC ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE! Poznati komentator nazvao reprezentativca Srbije po nadimku, nastao je haos!

Srbija je dobro otvorila meč trojkom Dejana Todorovića i poenima Miroslava Raduljice za početnih 5:0. Centar naše reprezentacije i kapiten na ovom meču bio je prilično dominantan u skoku. Skupio je naš centar šest poena, ali je tražio izmenu nakon pet minuta igre.

Prva četvrtina nije obilovalo poenima pa su promašaju izašli u prvi plan. "Orlovi" su se, kao i Finci na početku meča oslanjali na šut za tri poena koji im nije išao od ruke. Rade Zagorac svojom serijom od pet poena pogurao je "orlove" ka osetnijom razlici.

Foto: fiba

Raduljica je nastavio u drugoj četvrtini da teroriše u reketu. Njegovim poenima Srbija je prvi put otišla na dvocifrenu prednost (23:12). Kapiten "orlova" prvi je stigao do 10 poena, Finci su se baš mučili da zaustave nekadašnjeg igrača Partizana.

Domaćin je imao baš velikih problema u napadu, a Dejan Kravić i Raduljica su delili rampe kao od šale. Finska je uspela da se u poslednja dva minuta sa dve brze trojke Aleksandra Madsena vrati na "minus 13", što je i dalje bio veliki zaostatak. Sa tom razlikom se otišlo na poluvreme (37:24).

Foto: fiba

Mali pad u igri "orlova" desio se u trećoj četvrtini. Posle gotovo pet minuta Srbija je uspela da ubaci samo jedan poen. Međutim, brzo su se naši vratili i ponovo prigrabili veliku prednost. Finci su se mnogo oslanjali na šut sa distance, što nije bilo čudno jer im je selekcija Igora Kokoškova zatvorila prilaz košu.

Srbija je pred kraj treće deonica u potpunosti slomila rivala koji je, čini se, pružio poslednji otpor jačem od sebe. Poenima Novice Veličkovića i Nikola Rebića "orlovi" su otišli na velikuh "plus 25".

Foto: fiba

Srbija je i u poslednjih 10 minuta ušla sa velikom željom. Raduljica je nastavio sa svojim "šou programom". Centar Srbije je ubacio i trojku i došao do 18 poena. Igor Kokoškov je uspeo da svim igračima da šansu da izađu na parket, a na kraju se svaki od naših momaka upisao u listu strelaca.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Raduljica sa 19 poena (8 skokova) i Zagorac koji je dodao 10, u sastavu Finaca istakli su se jedini dvocifreni Topijas Palmi sa 13, odnosno Karl Lindborn sa 7 poena.

Narednu utakmicu "orlovi" igraju već u nedelju kada im u goste stiže Gruzija.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

FINSKA - SRBIJA 58:80 (10:19, 14:18, 13:23, 21:20)

Arena: Espo Metro Arena (Espo), Sudije: Johan Roso, Tolga Sahin, Andrej Šarapa

FINSKA: Kanervo, Koivisto, Marfi, Haf, Salin, Koti, Nutinen, Madsen, Lindbom, Vilson, Sepala, Palmi.

SRBIJA: Simonović, Radanov, Jaramaz, Kravić, Veličković, Raduljica, Todorović, Ilić, Zagorac, Avramović, Trifunović, Rebić.

18.00 - Utakmica je upravo počela!

17.46 - Srbiji će ovo biti treći meč protiv selekcije Finske. Do sada su oba puta pobedili, a poslednji meč odigran je u avgustu 2019. godine kao priprema za Svetsko prvenstvo u Kini. "Orlovi" su tada bili i više nego ubedljivi i slavili su sa 95:75.

17.30 - Naši reprezentativci polako privode kraju zagrevanje pred meč:

 

 

17.20 - Novi selektor Srbije Igor Kokoškov debitovaće na klupi "orlova" upravo u suradu sa Fincima. Iako je očekivao da će imati pomoć Miloša Teodosića, iskusnom pleju Virtus nije dao dozvolu da igra za reprezentaciju.

17.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Finske i Srbije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Espo arene.

Foto: fiba

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!
c

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je, po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija