• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2020

09:04

(VIDEO) SLEDEĆA VELIKA STVAR IZ NAŠE ZEMLJE! Ameri tvrde - On je SRPSKI DURENT!

Košarka

(VIDEO) SLEDEĆA VELIKA STVAR IZ NAŠE ZEMLJE! Ameri tvrde - On je SRPSKI DURENT!

Podeli vest

U Americi se već uveliko priča o novom košarkaškom čudu iz Srbije! Mladi igrač Olimpijakosa Aleksej Pokuševski baš je skrenuo pažnju na sebe

"Leaguealertsofficial" navodi da Aleksej ima sjajnu koordinaciju i pokretljivost s ozbirom na visinu.

- Podseća na Kevina Durenta sa načinom na koji se kreće u skladu sa svojom visinom. Deluje sposobno da se kreće u oba pravca parketa bez previše napora, pa deluje da bi mogao da napreduje u mnogim NBA sistemima koji zahtevaju brz tempo.

Posebno je zanimljivo što ovaj igrač vidi sve na terenu.

- On ima dobru viziju, on ne gleda... On vidi. Završava dobar deo posla pravim dodavanjem, pod različitim uglovima i pri različitim brzinama, imao je prosek od 3.1 asistencije u sporijoj ligi, pritom i nije forsirao taj segment igre, pa je ovo impresivno.

SRBIN JE NOVI BJELICA ILI NOVICKI! Niko ne želi da ponovo propusti debelog košarkaša koji beleži tripl-dabl!

Pokuševski igra i odbranu.

- Za razliku od pojedinih evropskih talenata iz prošlosti, Aleksej je veoma posvećen defanzivac. Konstantno se kreće i koristi svoj raspon ruku da blokira šuteve na visokom nivou, imao je prosek od tri blokade za U17 tim Srbije, u Olimpijakosu je imao 1.8 blokada za samo 23 minuta na parketu. Njegova posvećenost i aktivne ruke u odbrani su zaslužni za prosek od 1.3 ukradene lopte

Najveća mana je fizička snaga.

- Njegova građa ne sugeriše da će ikad biti dovoljno jak da parira centrima i krilnim centrima, zato će verovatno igrati od pozicije krila na narednom nivou.

Ameri baš veruju u našeg igrača.

-  Aleksej Pokuševski ima mogućnosti da postane posebno krilo ove lige. On bi trebalo da ode u funkcionalnu organizaciju, koja će biti strpljiva sa njim, i ne treba mu čak ni da igra prave NBA minute u nekoliko godina. Uspeh u NBA karijeri biće determinisan time koliko će tereta moći da iznese i koliko će njegova ofanzivna igra postati disciplinovana. Ako u tim aspektima igre sazri... Govorimo o superzvezdi u nastajanju. Ako nikad ne nađe odgovore na ta pitanja... Možda neće ni dobiti prave minute u NBA - zaključuje isti izvor.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija