• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2020

19:20

(VIDEO) IMAŠ LI ČOVEČE IMALO SRAMOTE? Hrvat se prisetio silaska sa postolja i rekao nešto SKANDALOZNO!

Košarka

(VIDEO) IMAŠ LI ČOVEČE IMALO SRAMOTE? Hrvat se prisetio silaska sa postolja i rekao nešto SKANDALOZNO!

Podeli vest

Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović prisetio se Evropskog prvenstva 1995. godine i famoznog silaska sa postolja na šampionatu gde je naša selekcija osvojila prvo zlato posle embarga i sankcija prema tadašnjoj Saveznoj republici Jugoslaviji

Arapović, koji nije bio deo tima u Atini, rekao je u podkastu "Inkubator" da je to učinjeno zbog navodne sudijske krađe u polufinalu

(FOTO) KAKAV BESTIDNI SKANDAL! Poznati TRENER skočio i napao Nemanju Matića!

Hrvatska je poražena od Litvanije sa 90:80, a Arapović ističe da nikakve političke pozadine kod silaska sa postolja nije bilo.

 

 

- Nisam bio tamo, ali u razgovoru s igračima koji su bili tada, Hrvatska je otišla s postolja zbog sudijske krađe u polufinalu. Da se radilo o krađi dovoljno govori i to što nije bilo sankcija nakon tog poteza, a da je bilo, onda bi se gledale sudijske odluke pa bi videli što se dogodilo. Naravno, bio je to nesportski potez, ali i suđenje u polufinalu je bilo nesportsko- rekao je Arapović.

Arapović se prisetio i svog prvog dolaska u Beograd nakon rata sa ekipom Žalgirisa.

- Moj prvi odlazak u Beograd nakon desetak godina. Atmosfera je bila 'Bože sačuvaj', ali sam bio sam. Lakše je putovati kao ekipa, ali ovako s 'tuđom' mi nije bilo svejedno. Bio sam sam, cela situacija tada, nikad ne znaš šta ti mogu napraviti u restoranu ili hotelu, Litvanija je angažovala dva čuvara koja su mi u avionu rekli da kraj njih sedim. Na svu sreću, sve je prošlo u redu, ali nije mi bilo svejedno- dodao je on.

Od toga dana pa do danas, Hrvati još uvek nisu osvojili medalju na nekom velikom takmičenju...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
G9

pre 3 godine

Da. Zato su sisli sa postolja tokom proglasenja SRJ sampionima... Ako su bili ljuti na nepravdu iz polufinala, onda je valjda trebalo da protestuju prilikom uspona litvanaca na postolje za srebro. Al ok. Mogu sad da pricaju sta god im padne na pamet.

xxx

pre 3 godine

U Hrvata polako se razvila kultura laganja. Došli su do faze da čim zimu lažu.

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 3 godine

Franjo jede go.na. Zasto nisu odbili primanje bronzane medalje i ostali na postolju .

BranoT

pre 3 godine

Oni imaju urodjeni problem, jedinstven u ljudskoj populaciji: nicega se ne stide!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija