• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2020

13:21

SELEKTOR OTVORENO O SVEMU! Kokoškov otkrio koliko je Teu teško palo što nije igrao za Srbiju, pričao i o Bjelici i Bogdanu!

Košarka

SELEKTOR OTVORENO O SVEMU! Kokoškov otkrio koliko je Teu teško palo što nije igrao za Srbiju, pričao i o Bjelici i Bogdanu!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov govorio je o svim aktuelnim temama u svetu košarke

- U Feniksu sam sa porodicom. Ovde živim dve decenije, supruga mi je Amerikanka, deca ovde idu u školu, a reprezentaciju Srbije treniram samo tokom FIBA prozora. Dođem u Beograd na nedelju dana i odmah idem nazad kući - objašnjava ruskim novinarima Igor Kokoškov.

Pitanje je kada će se NBA vratiti.

- Klubovi se polako vraćaju treninzima i mislim da će liga da se nastavi u avgustu. Ali to je moje mišljenje. Ljudi žele da gledaju košarku, uželeli su se sporta. NBA sada gubi mnogo para, ugovori se narušavaju sa sponzorima i televizijama. Ukoliko se ne završi tekuća sezona, mnogi od najvažnijih procesa koji su razvijani godinama mogu biti suspendovani, a to će imati ozbiljne posledice za sve učesnike. Zato je između ostalog veoma važno dobiti šampiona za 2019/20. Svi preostali mečevi mogli bi da se odigraju u nekoliko meseci. Potom bi mogli da imamo dva meseca odmora, pa da nova sezona počne u decembru.

On je otkrio da li ostaje u Sakramentu.

- Ugovor mi se sa Sakramentom završava na kraju sezone 2020/21 i otvoren sam za nove prilike koje bi mi pomogle da rastem kao trener i mentor. Trenutno samo razmišljam o Sakramentu, ali sam duboko povezan sa evropskom košarkom, tako da je sve moguće.

Foto: Starsportphoto

Progovorio je i o Miloš Teodosiću.

- Miloš je legenda srpske košarke i jedan od najboljih plejmejkera u Evropi. Želeli smo da igra u kvalifikacijama, ali je osiguranje bilo previsoko. Nije bilo smisla plaćati toliko za dva meča. Mogu reći da je cela situacija uznemirila Miloša pošto je baš želeo da zaigra. Nadam se da možemo da računamo na njega za olimpijske kvalifikacije.

Kokoškov radi u klubu u kojem igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

- Bogdan i Nemanja su dva veoma dobra igrača, evropske zvezde koje se nisu pogubile u NBA. Nažalost, zbog povreda drugih igrača Sakramento je imao problema sa realizacijom, ali smo generalno zadovoljni učinkom njih dvojice. Bodganović je izuzetan bek, posebno u napadu, a Bjelica je unikatno krilo. Obojica imaju izvanrednu sezonu i nadam se da će je završiti na istom, visokom nivou kada nam dozole da nastavimo takmičenje. I da, ostaće obojica u Sakramentu još mnogo, mnogo godina - zaključio je Kokoškov.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17