• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2020

15:10

KAO DA JE TITO DOŠAO, IZA NAS JE BILO BOMBARDOVANJE! Pešić se prisetio Indijanapolisa, ludog slavlja, dočeka, Amerikanaca, Argentine....

Košarka

KAO DA JE TITO DOŠAO, IZA NAS JE BILO BOMBARDOVANJE! Pešić se prisetio Indijanapolisa, ludog slavlja, dočeka, Amerikanaca, Argentine....

Podeli vest

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić prisetio se osvajanja zlatne medalje u Indijanapolisu na Svetskom prvenstvu 2002. godine

Tadašnja Jugoslavija pobedila je u četvrfinalu Ameriku, potom Novi Zeland u polufinalu i u finalu posle prave drame Argentinu. Pešić se posebno osvrnuo na čuveni meč sa "drim timom" i šta je usledilo nakon pobede nad  Argentinom.

PEŠIĆ OČEKUJE HAOS U EVROLIGI: Mnogi timovi će odustati od učešća!

 

POTPUNO ISKRENO! Pešić: Znam da će reči "pusti Karija, njemu je prošlo vreme", ali šta ćemo ako Juta pozove Kokoškova?

 

- Mi smo finale mogli da izgubimo zbog dva razloga. Pre svega, igrali smo protiv fantastične ekipe koja je godinu dana posle toga osvojila zlato na Olimpijskom igrama. To je isto bila ekipa koja se oslanja na tranziciju. A mi smo se ispraznili. Puno se slavilo, zvali su nas iz zemlje, govorili da se vraćamo odmah, da slavimo, dobili smo Ameriku, šta ima dalje da igramo. To je na neki način uticalo na našu pripremu za polufinale i finale. Ali izvukli smo tu utakmicu sa Argentinom. Ušli smo u njihov ritam, što se meni nije svidelo. Igrači su mislili dosta je Kari tvoje pozicione košarke. Iako to nije stil koji forsiram. Kao da su pomislili samo treba da se rastrčimo i pobedićemo. Iako nije bilo tako, završilo se sve kako smo mi želeli - rekao je Pešić u intervjuu za "Sportski žurnal."

Ono što će mu ostati u sećanju za ceo život je doček nakon svetskog zlata u Indijanapolisu.

- Taj doček na aerodromu, pa put do Skupštine, pa taj špalir na putu do čuvenog balkona, to je bilo toliko emotivno da mi i dan danas srce zaigra kada pomislim. Kao da je Tito došao u ona neka davna vremena. Vladalo je ogromno oduševljenje kao posledica više stvari. Iza naše države je bilo bombardovanje i sve što je to pratilo. To zlato i to slavlje bili su eliksir za dušu naših ljudi. Kada god me neko pita za Indijanapolis, uvek kažem isto: da nisam to doživeo, bio bih mnogo siromašniji. Kada pobediš uvek si srećan i radostan. Ne osvaja se Svetsko prvenstvo svake godine. Ali sve što se desilo posle toga, bilo je mnogo vrednije. Sav trud i rad su dobili neki drugi smisao. To oduševljenje, emocije, ljubav, respekt i to slavlje... Bila je to ogromna satisfakcija za sve nas - prisetio se Pešić

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija