• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2020

21:30

SVE JE JASNO! Saopštenje ABA lige za kraj svake dileme!

Košarka

SVE JE JASNO! Saopštenje ABA lige za kraj svake dileme!

Podeli vest

Ovogodišnja sezona u ABA ligi i zvanično je poništena

ABA liga je nakon sednice Skupštine izdala saopštenje koje prenosimo u celosti.ž

POTVRĐENO! Još jedan SRPSKI klub uplovio u ABA ligu!

- Skupština ABA lige, koja je održana 27. maja 2020. putem video poziva, detaljno je analizirala situaciju vezano za pandemiju COVID-19 i prihvatila niz odluka koje će u ovom delikatnom trenutku za sport i sve druge aspekte života obezbediti dalji razvoj takmičenja.

Nakon analize svih mogućih opcija, ABA liga j.t.d. Skupština je donela odluku da prekine sezonu ABA lige 2019/20, ABA Lige 2 i U19 ABA lige. Uprkos ogromnoj želji i razmatranju svih mogućih opcija da se sezona završi na terenu, klubovi ABA lige su se pobrinuli da zdravlje igrača, navijača, članova trenerskog štaba i svih ostalih koji su deo organizacija igara,budu na prvom mestu.

Prisustvo i rasplamsavanje virusa COVID-19 i dalje donosi veliki broj ograničavajućih faktora. U tom aspektu, zemlje učesnice nisu u identičnoj situaciji, što klubove postavlja na različite položaje, ograničava mogućnosti okupljanja timova posle više od dva meseca pauze i onemogućava sprovođenje procesa treninga, što su ključni faktori za siguran nastavak sezone.

ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da se sezona 2019/20 završi bez šampiona u svim svojim takmičenjima. U isto vreme, ABA liga j.t.d. Skupština je zaključila da je u ovom trenutku potrebno da se sva energija usmeri na organizaciju sezone 2020/21, koja će, imajući u vidu specifičnu situaciju, doneti ogromne izazove.

Sa ciljem daljeg jačanja konkurencije, ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da se ABA liga proširi na 14 klubova. Pored 12 klubova koji su u sezoni 2019/20 učestvovali u ABA ligi (Budućnost Voli, Cedevita Olimpija, Cibona, Crvena zvezda mts, FMP, Igokea, Koper Primorska, Krka, Mega Bemak, Mornar, Partizan NIS, Zadar ), ABA liga jtd Skupština je odlučila da dve vajld karte za sezonu 2020/21 dodeli Borcu i Splitu.

Foto: Starsportphoto

ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da će ABA ligu 2 u sezoni 2020/21 činiti 12 klubova, na osnovu rezultata u državnim prvenstvima. Svih šest zemalja ABA lige (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija i Slovenija) daće po dva predstavnika. U slučaju da se neki klubovi iz pojedinih zemalja ne prijave za sezonu 2020/21 ABA League 2 sezone, prazna mesta će se popuniti dodeljivanjem specijalne pozivnice.

ABA League j.t.d. Skupština je takođe donela odluku da advokatski timovi Crvene zvezde i ABA liga potpišu sporazum o vansudskom poravnanju u skladu sa odlukom Skupštine, sa kojom će se sudski spor rešiti na miran način.

ABA League j.t.d. lige donela odluku da predstavnici klubova održe razgovor sa predstavnicima Evrolige, kako bi obezbedili najbolji mogući tretman.

Istovremeno, ABA liga i njeni klubovi nastaviće da prate situaciju u vezi sa razvojem virusa COVID-19 i ostaće u kontaktu sa državom i zdravstvenim organizacijama i u skladu sa mogućim ograničenjima koordiniraće svoje dalje korake.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija