• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2020

22:55

SRBIJO, SPREMI SE! Očekuje nas pravi basketaški spektakl u Beogradu!

Košarka

SRBIJO, SPREMI SE! Očekuje nas pravi basketaški spektakl u Beogradu!

Podeli vest

Košarkaški savez Srbije, shodno instrukcijama dobijenim od nadležnih institucija, posle pauze zbog pandemije koronavirusa ponovo organizuje zvanično košarkaško takmičenje – Roda 3×3 prvenstvo Srbije

KSS će posvetiti posebnu pažnju ovoj 3h3 sezoni kao jedinom košarkaškom takmičenju koje će se odvijati u naredna tri-četiri meseca. Značajno će biti podignut nivo marketinških aktivnosti. Sa TV Arena Sport dogovoreni su direktni TV prenosi najvećih turnira, kao i da se deo turnira prikaže u formi odloženog prenosa. Prenosi svih turnira biće emitovani na YouTube kanalu KSS.

NAJNOVIJE VESTI! Katai u Crvenoj zvezdoj ili ne? Ovo je plan srpskog fudbalera!

Najbolje srpske basket ekipe učestvovaće na velikom broju domaćih turnira, što prethodnih godina nije bio slučaj, jer su se poklapali sa terminima FIBA međunarodnih turnira, koji se ove godine neće organizovati pre 15. avgusta 2020. Dakle, pred nama je možda i najjača 3h3 svetska nacionalna liga…

– Očekuje nas organizacija ovog velikog 3h3 takmičenja, nemamo dilemu da će sve biti na vrhunskom nivou, kao i do sada. KSS će se maksimalno potruditi da sve prođe u najboljem redu. Želimo da podignemo ovaj sport na još viši nivo i omogućimo ljudima širom Srbije da vide zašto je 3h3 basket postao novi olimpijski sport – rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Foto: Tanjug

Zvanični kalendar turnira svih kategorija (A, B i C) još nije zaključen.

Za sada, poznat je raspored prva tri turnira A kategorije:

13. jun: Sremska Mitrovica.

20. jun: Kragujevac.

27. jun: Beograd („Beli dvor“).

Tradicionalni „Kup Dejana Dimitrijevića“ planiran je za 15. avgust na Zlatiboru, a finalni turnir Roda 3h3 prvenstva Srbije za 5. septembar 2020.

Poznati su i svi gradovi u kojima će se održati 3h3 turniri u okviru Roda 3h3 prvenstva Srbije: Sremska Mitrovica, Kragujevac, Beograd, Kruševac, Novi Sad, Niš, Subotica, Čačak. Leskovac, Aleksinac, Paraćin, Vrnjačka Banja, Stara Pazova, Priboj, Lapovo, Krupanj, Novi Pazar, Svilajnac, Svrljig, Požarevac, Bela Palanka, Banatski Karlovac, Bajmok, Smederevska Palanka, Smederevo, Sokobanja, Babušnica, Ljig, Lazarevac. Očekuje se uključivanje još nekoliko gradova i sredina.

U „Kući košarke“ je održan sastanak sa najbolje rangiranim svetskim ekipama i igračima, predstavnicima šest najviše rangiranih srpskih ekipa na svetskoj rang listi, predstavnicima ekipa Liman, Novi Sad, Zemun, Olimp, Ub i Ralja, koji su izneli sugestije i potvrdili učešće u Roda 3h3 prvenstvu Srbije.

Četiri velika partnera KSS u ovom takmičenju, kompanije Roda, Triglav, Rajfajzen i Laško, i ove godine će podržati organizaciju ovog 3h3 prvenstva, kao i ostali sponzori KSS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija