• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

09.07.2020

19:15

NAJBOLJI BASKET OKRŠAJI NA JEDNOM MESTU!

Košarka

NAJBOLJI BASKET OKRŠAJI NA JEDNOM MESTU!

Podeli vest

Već danima čitavo Prokuplje priča kako se u naselju Garić svake noći dešavaju najbolji basket okršaji i oni traju od 19 časova do 23 sata. Reč je o terenu za košarku koji je napravljen u Spomen parku posvećenom „Gvozdenom puku“ kod železničke stanice. Od skoro svi ljubitelji košarke dolaze ovde da se rekreiraju i odmere snage.

- Koš je postojao i ranije dok nije sagrađen spomen park, ali smo ga koristili samo mi iz naselja. Sada se situacija promenila. Dolazi čitav grad jer je ovo postao faktički jedini teren koji se može koristiti. Onaj u gimnazijskom dvorištu ne može da se koristi jer se renovira zgrada, u košarkaškom je obično zatvoren i zato su se ovd eprebacili svi basket okršaji. Obično bude po pet, do šest ekipa a igrači s enasumično biraju - kazao je Miloš Nasković iz prokupačkog naselja Garić. 

ŠTA ĆE BITI SA GORDIĆEM, BIRČEVIĆEM, VELIČKOVIĆEM...? Šćepanović otkrio na koga (ne)računa!

Za njega je ovo prilika da se rekreiraju, druže i da veče provedu u što boljoj atmosferi. 

Koš svi ljubomorno čuvaju, sami menjaju mreću na njemu kada se pokida i sve se nekako rešava na dobrovoljnoj bazi, bez nervoze i tenzije, jer je reč o rekreativcima koji se trude da uživaju u ovom sportu.

Da je teren postao kultno mesto ljubitelja košarke potvrđuje i Darko Maksimović iz prokupačkog naselja Stražavački Potok koje je na drugom kraju grada.

Foto: Promo

- Barem tri puta nedeljno dođem da igram basket. Ovo je jedan od retkih terena u gradu i ono što je najbolje je da smo svi opušteni, slobodniji, a košarka nam je rekreacija - kazao je Maksimović. 

Ipak, sve je nekako krenulo od Luke Đurovića, kažu igrači koje smo zatekli na terenu koji je i počeo da organizuje večernje basket turnire. Ono što je najbolje je da  takmičarskog duha ne manjka, ali nagrada nema, odnosno svi igraju iz ljubavi prema ovom sportu. 

Od skoro su postavljene mreže koje je lokalna samouprava donirala za fudbalske golove, pa će možda ljubitelji fudbala da budu  konkurencija po brojnosti, ali to će tek vreme pokazati, odnosno uskoro ćemo saznati je li Prokuplje grad košarke, ili fudbala!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija