• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

11.08.2020

19:10

SRBIN PREUZEO KATAR! "Specijalista" za azijsku košarku za Informer o novom poslu, "DIVLJIM NAVIJAČIMA" u Tunisu, bajci u LIBANU...

Fudbal

SRBIN PREUZEO KATAR! "Specijalista" za azijsku košarku za Informer o novom poslu, "DIVLJIM NAVIJAČIMA" u Tunisu, bajci u LIBANU...

Podeli vest

Srpski košarkaški trener Miodrag Perišić postao je novi selektor reprezentacije Katara. Nekadašnji šef stručnog štaba mnogih azijskih ekipa i selekcija govorio je za Informer o novom poduhvatu, ali se prisetio i interesantnih momenata koji su ga pratili kroz karijeru

Srpski trener, koji ima 48 godina, počeo je karijeru u Avala Adi, a onda ga je put odveo u inostranstvo.

ZVEZDA PRED VELIKIM PROBLEMOM! Crveno-beli raskidaju saradnju sa defanzivem!

Trenirao je i državni tim Egipta, radio je i u Tunisu, vodio je klub Monastir, u Libanonu je bio na čelu Bejruta, sa kojim je dva puta igrao finale arapskog prvenstva, kao i Tadamona i Biblosa. Imao je posao i u Manami u Bahreinu, a prvi angažman u inostranstvu bio mu je u susednoj Rumuniji, u Temišvaru.

- Zašto baš Katar? Pa znate kako, oni ovde prate trenere, imaju vaš "cv" u fioci. Naročito su im interesantni stručnjaci koji su imali dobre rezultate u Aziji, u "njihovom svetu". Prvi put ću biti ovde, ali sam spreman za izazove koji me čekaju.

Prvi inostrani angažman bio u je u Rumuniji gde je trenirao Temišvar, ali je nakon poziva iz Egipta odlučio da preuzme Zamalek. Ispostaviće se da mu je taj potpis promenio karijeru i otisnuo ga u azijsku košarku.

- Nakon što sam stigao u Egipat shvatio sam da sam pronašo sebe. Znao sam da je Azija odličan izbor. Posle toga sam otišao u Liban u kom sam proveo sedam godina. Situacija se sada pogoršala u Bejrutu, počeo je građanski rat, a i videli ste šta se desilo sa eksplozijom u gradu - kaže Perišić.

Foto: Youtube printscreeen

Iako se suočavao sa dosta problema, menjajući države i kontinetne, srpski trener se uvek prilagođavao. Svuda su ga čekala drugačija pravila.

- Sve lige u kojima sam radio bile su drugačije. Svaka je imala svoja pravila, negde su veća, negde manja primanja, što se vrlo lako oseti. U Rumuniji je bilo dozvoljeno imati sedam stranaca, domaći igrači nisu mogli da naprave razliku. U Libanu je, pak, drugačije. Tamo imate tri stranca po ekipi, ali su dosta bolji jer se lepo plaća. Sa druge strane Tunis možda ima najkvalitetnije domaće igrače, pa je bilo u redu što je dozvoljen samo jedan stranac.

Najlepši period u karijeri proveo je, kako kaže, u Bejrutu gde navijači "žive za košarku", a otkrio nam je i anegdotu iz vremena dok je radio u Tunisu kada su telohranitelji morali da prate njega i igrače u halu.

Foto: Youtube printscreeen

- U Libanu je košarka "hrišćanski sport", navijači prosto lude za košarkom. Nikada nisam imao problema kao recimo u Tunisu gde su fanovi "divlji". Doživeli smo da nas gađaju sa tribina, a jednom su telohranitelji morali da nas prate u halu. Utakmica je dva puta odlagana zbog protivničkih navijača. 

- Bejrut je bio "raj", a kako i ne bi kad radite na moru. Na tribinama bude i po 15.000 ljudi, a nikakvih problema nema. Vladala je sjajna atmosera, mnogi ni ne znaju kako je tamo, ali recimo u Rumuniji je vladala pozorišna atmosfera, babe dovode unuke na utakmice, ovde je "vrelo". Šta da vam kažem kada u Egiptu zabranjuju navijačima da dođu na tribine da ne bi nastao haos.

Za kraj je Perišić izvukao odličan zaključak koji može da posluži kao model svim mladim trenerima, ali zašto da ne i onim iskusnijim.

- Čovek gde god da ode mora da bude maksimalno posvećen, mora da bude svoj, spreman da se prilagodi kvalitetu igrača koje će zateći. Lako je reći ne znam, treba naći modus da izvučete maksimum od svih. Mnogi naši ljudi to ne shvataju, misle biće lako. Arapi nisu nimalo naivni, brzo pročitaju ljude da li su tu zbog novca ili da nešto stvarno urade - zaključio je Perišić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija