• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2020

18:11

NEOBRAZOVANI POJEDINAC JOŠ UVEK NIJE SHVATIO KAKO KOŠARKA FUNKCIONIŠE! Brutalan odgovor FMP-a Ostoji Mijailoviću!

Košarka

NEOBRAZOVANI POJEDINAC JOŠ UVEK NIJE SHVATIO KAKO KOŠARKA FUNKCIONIŠE! Brutalan odgovor FMP-a Ostoji Mijailoviću!

Podeli vest

Košarkaški klub FMP iz Železnika objavio je saopštenje za javnost kao odgovor na izjave predsednika Partizana Ostoju Mijailovića

 

FMP je u poruci javnosti objasnio još jednom da su svi učesnici ABA lige jednoglasno odbili inicijativu Partizana... Saopštenje prenosimo u celosti.

OTVORENO O SVEMU! Mijailović o dugu, odlasku Trinkijerija i koliko je Partizan zaradio od Voldena!

- KK FMP sa žaljenjem konstatuje da je preambiciozni predsednik jednog kluba ponovo u nemoći da objasni svoje neuspehe, posegao za proverenim receptom – napadom na klub koji je ispisivao istoriju srpske i regionalne košarke, i bio tu davno pre nego što je dotični iole ozbiljno počeo da se zanima za košarku, i uči osnovna pravila ove igre.

Foto: Starsportphoto

KK FMP ne želi da polemiše sa preambicizonim predsednikom i troši vreme odgovarajući na besmislene optužbe, već će upoznati javnost sa nekoliko činjenica, koje postoje u zapisnicima svih sednica Skupštine ABA lige, počev od 27.05.2020.godine na kojoj je i KK Partizan GLASAO ZA prenos udela tri nekadašnja učesnika prve ABA lige (KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita) na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska!

- KK FMP odnosno predstavnik kluba je predsedavao sednicama Skupština ABA lige, od trenutka koji je bio i predviđen za to po društvenom ugovoru ABA lige, i nakon predsedavanja gospodina Domagoja Čavlovića, predstavnika KK Cibona!

- KK FMP je svoje mesto u ABA ligi obezbedio sportskim rezultatima i plasmanom u Superligi Srbije još 2017. godine, a ne mešetarenjima kako verovatno pojedinci autoprojekcijom zamišljaju.

Foto: Starsportphoto

- KK FMP je sam predložio da se pred klubovima učesnicima ABA lige na sednici Skupštine ABA lige održanoj 14.07.2020. godine proveri status našeg kluba. SVI klubovi JEDNOGLASNO su odbili tu inicijativu i potvrdili status KK FMP kao učesnika ABA lige, i uputili upravu jednog kluba da eventualni spor pokrene pred nadležnim sudovima Republike Srbije.

- KK FMP se neće više obazirati na neuspele pokušaje opstrukcija jednog kluba, koji će u slučaju raspada regionalne lige biti jedini i isključivi krivac za nestanak lige, i neko od koga će svi klubovi, pa i KK FMP kao punopravni član lige nakon prenosa udela KK Metalac 27.05.2020. godine, zatražiti materijalno obeštećenje i punu odgovornost.

Foto: Starsportphoto

- Istaknuti sportski radnik koji bezuspešno pokušava da objasni nekakav sukob interesa dva kluba, je POSLEDNJI čovek na svetu koji će uređivati ABA ligu i odredjivati klubu sa takvom istorijom kakav je KK FMP da li može ili ne može igrati u ABA ligi. Svi klubovi regionalnog takmičenja su rekli svoje.

P. S – KK FMP ima gotovo 15-godišnju blisku saradnju sa čelnim ljudima Evrolige po više osnova. Zato je još jedna laž koja je stigla od ambicioznog pojedinca, da je ABA liga izgubila mesto u Evroligi (a kao što vidimo – nije) zbog navodnog sukoba interesa KK FMP i KK Crvena zvezda. Ova neistina je samo još jedan pokazatelj da košarkaški neobrazovani pojedinac, nije još sazreo da shvati kakvi su odnosi u evropskoj košarci, i kako ovaj sport funkcioniše. Na "kombinacijama" i konstantnim iznošenjem neistina – svakako ne - stoji u saopštenju kluba iz Železnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija