• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2020

08:01

FRANJO, BAŠ SI S*ANJO! Hrvatski košarkaš hvali se DA JE ODUVEK USTAŠA!

Košarka

FRANJO, BAŠ SI S*ANJO! Hrvatski košarkaš hvali se DA JE ODUVEK USTAŠA!

Podeli vest

Franjo Arapović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije, otkrio da ga je Dušan Ivković 1988. oterao iz nacionalnog tima zbog toga što je odbio da popuni formular napisan ćirilicom

Franjo glumio ustašu u Beogradu, pa dobio šut kartu iz reprezentacije! Bivši košarkaš Franjo Arapović (55) otkrio je da ga je Dušan Ivković (76) oterao iz reprezentacije 1988. godine zbog toga što je u jednom beogradskom hotelu odbio da popuni formular napisan ćirilicom.

Prozreo ga

Ivković je jednom prilikom u reprezentaciji kazao: "Šta će nam, bre, taj ustaša?"
Franjo Arapović

Reprezentacija Jugoslavije se pripremala za Evropsko prvenstvo u Zagrebu, a Arapović je već bio zadojen ustaštvom i to ga je koštalo mesta u timu.

- Kad smo se vraćali s priprema iz Bora, noću smo stigli u jedan beogradski hotel, u kom smo na recepciji dobili upitnik na ćirilici koji je trebalo da ispunimo. Ja sam tražio da mi ga daju na latinici ili na engleskom. Stojko Vranković me je povukao za ruku i rekao da ćutim, ali iz inata nisam poslušao ni njega ni Dražena Petrovića - kaže Arapović za hrvatski "Večernji list".

PARTIZAN JE OSNOVAN U ZAGREBU, PA NEMA NIJEDAN PORAZ OD CIBONE! Predsednik Zvezde o sukobu interesa: FMP ima svoju upravu, ja ne donosim odluke!

(VIDEO/FOTO) OVO NIJE JAHTA VEĆ SVEMIRSKI BROD! Medžik Džonson stigao u Split! NEVEROVATAN prizor koji ledi krv u žilama!

 

Lagao recepcionera

Tu nije bio kraj idiotskog ponašanja Arapovića, koji je namerno dao lažne podatke.

- Recepcioner me je pitao za ime oca, ja sam mu rekao Jovo, a zove se Pavo. Zatim me je pitao za majku, rekao sam mu Jovanka, a mama mi je zapravo Ana. Nakon pet minuta bio je sastanak u mojoj sobi i Ivković me je poslao kući u Zagreb. Nazvao sam prijatelja, fudbalera Zorana Čavu Dimitrijevića, koji me je odvezao na aerodrom i tako sam završio reprezentativnu karijeru u SFRJ - zaključuje Arapović.

Tadašnji košarkaš Cibone se vrlo brzo aktivno uključio u politiku, pa je tako učestvovao u osnivanju Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), političke partije na čijem je čelu bio kasniji predsednik Hrvatske i ratni zločinac Franjo Tuđman. Duda Ivković je saznao da se Arapović priključio proustaškoj partiji, te ga je zauvek precrtao sa spiska reprezentativaca.

- Ivković je jednom prilikom u reprezentaciji kazao: "Šta će nam, bre, taj ustaša?" Očigledno su saznali da sam se politički aktivirao. Bio sam na osnivačkoj skupštini HDZ u baraci na Jarunu - objašnjava Arapović.

Ljut što nije igrao

Bivši košarkaš Cibone je čak direktno optužio Ivkovića za poraz u finalu Olimpijskih igara u Seulu 1988. od SSSR (76:63).

- Finale smo izgubili zahvaljujući Dušanu Ivkoviću, koji je pri našem vođstvu od plus 12 pokazivao ruskom kolegi Gomeljskom da je zlato naše. Posle nas je Sabonis razneo. Imao sam iskustvo igranja protiv Sabonisa i rekao sam Ivkoviću da ćemo izgubiti ako me ne uvede u igru, ali on to nije učinio - priča Arapović.

RAĐA KUKA NA SAV GLAS! Hrvati nemaju para kao Zvezda i Partizan!

OPA, SRBIN STIGAO U SPLIT I PECNUO HRVATE! Vaše košarkaše kao da ne zanima reprezentacija!



On naglašava i da je bio iznenađen što se našao na spisku putnika za Olimpijske igre.

- Čudim se kako sam uopšte išao u Seul jer sam na pripremama na Rogli pokrenuo debatu koja se zaoštrila. Kada sam rekao da će za sledeće Olimpijske igre svaka republika SFRJ imati svoju valutu, sručilo se drvlje i kamenje po meni - poručuje Franjo.

Duda Ivković se juče javio Informeru, ali nije želeo da komentariše izjave Franje Arapovića.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Iznogud

pre 3 godine

Najsmješnije od svega u toj priči je to šta Sranjo misli da je hrvat. Poturčeni Srbi, koji su kasnije prešli na katoličku vjeru, ali su zadržali to egzotično prezime...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija