• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Rašević

21.08.2020

20:00

OSTOJA MIJAILOVIĆ PROGOVORIO O TRAGEDIJI! Od smrti Odža prave rijaliti, a ONI SU GA PRITISKALI!

Košarka

OSTOJA MIJAILOVIĆ PROGOVORIO O TRAGEDIJI! Od smrti Odža prave rijaliti, a ONI SU GA PRITISKALI!

Podeli vest

Nova košarkaška sezona nije ni na pomolu, a tenzije između "večitih rivala" na nivou su kao da je finale plej-ofa. Poslednji povod za svađu bila je iznenadna smrt nigerijskog košarkaša Majkla Odža, koja je pokrenula lavinu s Malog Kalemegdana

Među prozvanima posredno se našao i Partizan, čiji predsednik Ostoja Mijailović isprva nije želeo previše da se izjašnjava, ali je u ekskluzivnom intervjuu za Informer rešio da kaže svoju priču.

Indirektno ste optuženi za smrt Majkla Odža. U međuvremenu ste rekli da želite da prođe vreme kako bi porodica ožalila košarkaša. Možete li sada da odgovorite na tu temu?

- Neke pojave u našem sportu po starom običaju od loše situacije prave goru. Ja se na taj način, nečijom tragedijom baviti neću. Izgubljen je mlad život, sportista... Svakako će istraga pokazati detalje, pogrešno je od toga praviti rijaliti. Imamo i mi razna saznanja... ko je kome šta nudio i ko je koga kako pritiskao. Ali situacija nalaže da zadržimo dostojanstvo. Barem mi koji ga imamo.

Foto: Starsportphoto

Pominje se famozni trening u sali Partizana.

- Ta sala se samo nalazi na stadionu u Humskoj, ali to nije sala Košarkaškog kluba. Mi imamo ugovor sa Arenom u kojoj igramo i treniramo, a sada smo u Hali sportova. Novica Čičić koji je bio sa Odžom na tom treningu je skaut Partizana, ali u ovom konkretnom slučaju nije radio za klub jer ne radi samo s nama. Niko iz Partizana nema ništa s tim.

TRAGEDIJA! Majkl Odžo preminuo na treningu, košarkaša Zvezde izdalo srce!

Kako ste se osećali kad ste uvučeni u ovu priču.

- Normalno jer nam je savest mirna. To je skandal u koji smo uvučeni mimo naše volje. I mi imamo saznanja da je pre šest meseci bilo ucena od strane najglasnijih pojedinaca prema Odžu, pa se ne bavimo time. 

Optužili ste Zvezdu i FMP za sukob interesa. Hoćete li igrati sledeću sezonu ako u ABA ligi bude FMP?

- Nemamo ništa protiv da igraju ABA ligu dok naše tvrdnje ne potvrdi sud ili arbitraža, ali ne smeju da imaju upravljačka prava zbog očiglednog sukoba interesa s Crvenom zvezdom, postoje rodbinski odnosi koji to dokazuju, ali ne samo to nego i dokumentacija iz APR u kojoj kažu da su dobijali novac od Zvezde kao filijala kluba.

Foto: Starsportphoto

Stiče se utisak da niste u dobrim odnosima s Nebojšom Čovićem.

- Čovek koji je vlasnik kompanije za prodaju limenki i limenih čepova optužuje mene da sam limar. Mene, koji se bavim uvozom automobila, brodova, osiguranjem.. mnogim drugim poslovima... Ja sam bio na Kosovu 99. kao vojnik i branio otadžbinu, dok je druga strana takođe bila na Kosovu i radila operacije za koje ceo svet zna. I onda sam ja prevarant, a druga strana je poštena.

(FOTO) AMERIČKI "VUK" PODIGAO GROBARE NA NOGE! Njegov dolazak ZA još jači Partizan! FOTKA potvrđuje sve!

Uskoro će tri godine otkako ste na čelu Partizana, ali za razliku od Čovića nemate regionalnu titulu. Da li je on bolji menadžer od vas ili postoje drugi razlozi?

- Zaboravljate da Partizan 2017. godine nije imao za toalet papir. Setite se rostera tada. Pamtite li kada je klub dve godine sačuvao ekipu? Plaćali smo sedam trenera istovremeno od mog dolaska, nikom ne ostajemo dužni. I konačno, šta je s prekinutom sezonom? Ostavili smo daleko iza sebe sve u ABA ligi i Evrokupu, ali je korona prekinula sve.

Objavićemo finansijski izveštaj na klupskom sajtu


APR vam je vratio na doradu finansijki izveštaj. O čemu se radi?

- APR objavljuje statistički izvestaj a ne finansijiski izvestaj o poslovanju. U pitanju je obična knjiogovodstvena greška. U završnom računu se vidi poslovanje jedne kalendarske godine, jedna košarkaška sezona se igra praktično u dve kalendarske godine tako da se sredstva prenose iz jedne u drugu godinu kako i sama pristižu. Primera radi, KK Partizan je do sezone 19/20 najveća dva ugovora od NIS-a i Telekoma eskontovao na početku takmičarske sezone, mi smo uspeli sadašnje ugovore da trošimo od januara 2020. kada im je vreme, dakle po prvi put najveći ugovori nisu eskontovani, što znači da u prihodima sezone 2018. godine imate eskontovane ugovore u iznosi od 1.5 mil €, a 2019. ih uopšte nema u prihodima, zato što su trošeni u januaru 2020. Dakle, ako tako gledamo 2019. u prihodima nismo imali prihode od najveća dva sponzora. Iako nismo u zakonskoj obavezi da radimo reviziju poslovanja, zbog transparentnosti i sponzora ćemo je ove godine uraditi i objaviti. Za normalne i ne zlurade je dovoljna informacija da KK Partizan nije eskontovao ugovore od sponzora za tekuću sezonu dok neki drugi imaju za luksuz da svoje ugovore potroše za tri sezone unapred. Svaki normalan čovek bi postavio pitanje od čega će da žive i igraju košarku naredne dve sezone kada su sve potrošili unapred.

Hoće li sledeća sezona biti šampionska?

- Zbog aktuelne epidemije ne možemo ništa da predvidimo, ali činjenica je da ćemo mi biti debelo oslabljeni jer ćemo ostati bez 30 odsto izvora finansiranja, od prodaje karata. Toliko novca od karata niko osim nas nije uspeo da obezbedi.

Foto: printscreen Twitter

Da li će posle Voldena i demantovanog prelaska Pejdža u Zvezdu biti novih pokušaja da vam se oslabi ekipa?

- Naš roster je poznat, po želji struke ga možemo ojačati još jednim igračem. U timu imamo igrače koji su pod ugovorom s Partizanom, ta priča o Pejdžu je smešna, on je potpisao novi ugovor. 

POSLEDNJI TRENING MAJKLA ODŽA




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ma da

pre 3 godine

naivam si ti kao seoska mlada-.... pusti da pravosudni organi kazu svoje...

Autolimar

pre 3 godine

Hala koja nije nasa ali je na nasem stadionu, skaut koji je nas ali ne radi samo sa nama?! Pametnom dosta!!!

Auuu

pre 3 godine

Partizan nema ni stadion ni halu a kk tudjman duguje milione areni i pioniru zato ih ne pustaju da treniraju tamo a ko je posten to znaju i vrabci na drvu od klyba kojem je racun u banci blokiran a ima budzet od 8 milki mislim posteno

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Što mediji imaju manji ugled, to više prave rijaliti od smrti svake osobe a što je osoba poznatija, to je rijaliti jači i duže traje.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17