• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2020

15:35

Željko Rebrača otvara MOZZART teren u naselju Stepa Stepanović u Beogradu

Košarka

Željko Rebrača otvara MOZZART teren u naselju Stepa Stepanović u Beogradu

Podeli vest

Veliku akciju „Sto terena za jednu“ kompanija Mozzart nastavlja obnovom košarkaškog igrališta na Voždovcu

Željko Rebrača, proslavljeni reprezentativac, svetski i evropski šampion i jedan od najboljih evropskih centara vrpcu na Mozzartovom rekonstruisanom igralištu preseći će u ponedeljak 31. avgusta u 17.30. Ovaj teren koji će od ponedeljka nositi ime „Željko Rebrača“ nalazi se u Ulici generala Vladimira Kondića, preko puta ulaza u zgradu br. 5 u naselju Stepa Stepanović u Beogradu.

Teren „Željko Rebrača“ na Voždovcu je 84. obnovljeno igralište u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru” i biće kompletno renoviran postavljanjem specijalne podloge po FIBA standardu, profesionalnih košarkaških konstrukcija, kliritnih tabli, zglobnih obruča, tribina...

Posetioci će imati priliku da isprate i revijalnu utakmicu podmlatka KK Partizan, kluba s kojim je Rebrača pokorio Evropu u Istanbulu. Na događaju će biti i izložba Rebračinih osvojenih medalja – jedinstvena prilika za sve da vide kako izgledaju i slikaju se sa olimpijskim srebrnim i svetskim i evropskim zlatnim medaljama...

Najbolji u takmičenju u šutiranju trojki osvojiće vredne novčane nagrade, a svaka pogođena trojka u toku takmičenja vredeće 3000 dinara, koje će Mozzart donirati u humanitarne svrhe.

Željka Rebraču su Aleksandar Đorđević i Nebojša Ilić primetili tokom služenja vojnog roka u Novom Sadu posle čega počeo sa nizanjem uspeha sa Partizanom. Apsolutnu superiornost na poziciji centra cela Evropa je morala da mu prizna tokom godina provedenih u Benetonu u vreme kad je italijanska košarka bila bez premca, sa klubom iz Treviza je osvojio i Saporta kup, da bi zatim bio jedan od stubova dinastije koju je u Panatinaikosu počeo da gradi Željko Obradović. Tamo je i drugi put postao šampion Evrope, nacionale titule i Kup trofeje iz bivše Jugoslavije, Grčke i Italije se pišu dvocifrenim brojevima. Bio je i član NBA karavana kada tamo nije mogao svako, igrao je za Detroit, Atlantu, Los Anđeles Kliperse, karijeru završio u Valensiji… Ali u očima naše nacije uvek će biti igrač koji nam je doneo titulu prvaka sveta, dve titule prvaka Evrope, i olimpijsko srebro iz Atlante 1996.

Za našeg proslavljenog reprezentativca ovaj teren ima još jedno, veoma bitno značenje. U ponedeljak će ozvaničiti početak rada Košarkaške akademije koju je osnovao i u kojoj želi da, sa svojim timom vrsnih trenera, svo svoje znanje i iskustvo podeli sa mladim košarkašima. Možda će baš neki klinci koji će na novom terenu prvi put uraditi dvokorak, nastaviti da se razvijaju kroz Košarkašku akademiju Željko Rebrača i postati deo naše reprezentacije, velikih evropskih timova ili prosavljeni NBA igrači.

Dođite u što većem broju da zajedno sa Bananamenom uživamo u basketu i lepom druženju


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija