• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

01.09.2020

10:18

Beograd od Mozzarta dobio košarkaški teren "Željko Rebrača“

Košarka

Beograd od Mozzarta dobio košarkaški teren "Željko Rebrača“

Podeli vest

Velika akcija „100 terena za jednu igru“ nastavljena je obnovom igrališta u voždovaškom naselju Stepa Stepanović

Naselje Stepa Stepanović bar nakratko postalo je košarkaški centar Beograda, budući da je jedna od najvećih regionalnih akcija za omasovljenje i podršku sportu „Sto terena za jednu igru“ kompanije Mozzart nastavljena upravo ovde, a obnovljeni košarkaški teren pred stotinama posetilaca otvorio je naš proslavljeni reprezentativac i legenda jugoslovenske košarkaške Željko Rebrača. Rekonstruisano košarkaško igralište, kompletno renovirano po svim standardima profesionalnih sportista, 84. je obnovljen teren u okviru Mozzartove akcije.

Svom bivšem saigraču i prijatelju podršku su dali i poznati sportisti Željko Obradović, Zoran Moka Slavnić, Igor Rakočević, Dejan Tomašević...

Foto: Mozzart promo

Budući šampioni, kao i rekreativci, moći će da uživaju u igri u uslovima kakve imaju profesionalci - na novoj specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama za koševe, zglobnim obručima, kliritnim tablama i novim tribinama, a čuveni Rebrača ostavio je naraštajima i simboličnu poruku na terenu da velike snove mora pratiti vredan rad: „Dosanjati znači postići. Sanjaj, pa ustani i postigni!“

Posetioci su bili oduševljeni mogućnošću da osim čuvenog Rebrače, na promociji vide i izložbu njegovih najznačajnijih medalja, među kojima su olimpijsko srebro iz Atlante iz 1996. godine, zlato sa Svetskog prvenstva u Atini osvojeno 1998. godine, zatim dve zlatne medalje sa Evropskih prvenstava u Atini i Barseloni.

Foto: Mozzart promo

Svečanom presecanju vrpce, kojim je poznati Bananamen otvorio košarkaško igralište, prethodila je revijalna utakmica mlađih selekcija KK Torlak i KK Partizan, kluba sa kojim je Rebrača daleke 1992. godine pokorio evropski kontinent osvojivši titulu prvaka Evrope u Istanbulu.

Jedan od najboljih evropskih centara nije krio sreću i uzbuđenje zbog otvaranja terena koji nosi njegovo ime, istakavši da je počeo upis u njegovu Košarkašku akademiju.

Hvala kompaniji Mozzart na sjajnoj akciji, čast mi je što je ovaj teren poneo moje ime i nadam se će u bliskoj budućnosti upravo sa njega izaći bar jedan budući reprezentativac Srbije. Ovakva mesta su poligoni za druženje i igranje najboljeg basketa, sa ovakvih terena potiču budući šampioni, ali na ovim klincima je da daju sve od sebe i sanjaju velike snove. Otvaramo košarkašu akademiju, pokušaćemo da to bude više od košarkaške priče, želimo da pripremimo klince na prepreke sa kojima će se susretati u sportu, ali i obrazovanju, pa kasnije i u biznisu. Program akademije podrazumevaće i dosta predavanja na ozbiljne teme, koja su prilagođena deci, rekao je Rebrača.

Foto: Mozzart promo

Jeadn od najbolji košarkaških trenera u Evropi svih vremena Željko Obradović pružio je podršku svom prijatelju i zahvalio kompaniji Mozzart na predanom i neprestanom ulaganju u sport.

Došao sam danas da podržim svog prijatelja Rebarču sa kojim sam sarađivao i u klubovima i u reprezentaciji, divno se osećam jer vidim ovoliko mladih ljudi koje vole košarku. Sve čestitke kompaniji Mozzart, ovo je odlična akcija, već sam bio na ovakvim njihovim događajima, ovakavi košarkaski tereni su potrebni svakom gradu. Evo i ja sam mlad i talentovan valjda ću i ja dobiti svoj teren, šaljivo je poručio legendarni Žoc kojem do sada obaveze i vreme nisu dozvolili da sa kompanijom Mozzart otvori teren, ali će ga ove godine kako kaže imati na pretak.

Foto: Mozzart promo

Misija kompanije Mozzart prema rečima direktora sektora za korporativne komunikacije Borjana Popovića, jeste da doprinese razvoju sportskog duha kod mladih, a i našoj reputaciji košarkaške nacije.

Svako od 84 igrališta, koliko smo ih do sada obnovili u okviru akcije, uređeno je u skladu sa potrebama profesionalnih sportista i pogodno je za košarkaše svih uzrasta. Želimo da ovi tereni budu centralno mesto gde se omladina okuplja, druži, sklanja se sa ulice i okreće pravim vrednostima. Pored toga što težimo da motivišemo mlade da više vremena provode baveći se sportom, a manje ispred računara, smatramo da su ovi tereni značajni ljudima iz čitavog kraja koji ovde mogu da izvedu decu, da se odmore i uživaju u uređenom i modernom prostoru. Veliko hvala i mnogo sreće želimo našem prijatelju Željku Rebrači koji upravo danas pokreće Košarkašku akademiju osnovanu kako bi svoje znanje preneo mladim košarkašima, rekao je Popović i dodao da se nada da će na Rebračinoj akademiji i Mozartovom terenu nastati mnogo budućih reprezentativaca u našem najtrofejnijem sportu.

Nadaleko poznata po svom dobrotvornom radu, kompanija Mozzart je i ovu priliku iskoristila da organizuje humanitarno takmičenje u šutiranju trojki, a sav prihod će na predlog stanara naselja Stepa Stepanović uplatiti u fond za lečenje devojčica Lane Jovanović i Minje Matić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija