• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2020

10:24

ZAKOPALA SE! MILICA DABOVIĆ ŠOKIRALA SRBIJU, SAD SE "PERE"! Ne kajam se! Zbog čega je rasistički?

Košarka

ZAKOPALA SE! MILICA DABOVIĆ ŠOKIRALA SRBIJU, SAD SE "PERE"! Ne kajam se! Zbog čega je rasistički?

Podeli vest

Nekadašnja reprezentativka Srbije Milica Dabović pre nekoliko dana podigla je prašinu komentarima na račun Ivon Anderson, koja je debitovala za naš nacionalni tim

Milice Dabović je u jednom tvitu negodovala što je pozvana "Amerikanka i to još crnkinja", sada je pokušala da se "opere". Dabovićka smatra da njen stav nije bio rasistički.

- Zbog čega je rasistički? Ja nisam rasista, igrala sam u preko 20 zemalja, meni su i drugarice crnkinje sa kojima se i danas čujem. Nisam napisala boju kože da bi me neko proglasio rasistom. Ja sam ipak provela 15 godina u reprezentaciji, ginula sam za tu reprezentaciju. Ja volim svoj narod - reka je za TV Prva nekadašnja reprezentativka. 

Kaže da je poenta njenog komentara to što želi domaće košarkašice u nacionalnom timu.

- To crnkinja sam rekla zbog svih ovih godina koie sam provela u reprezentaciji. Meni je bilo šokantno pored svih naših talenata za koje nema mesta, koje nisu pozvane, da se pozove strankinja. 

Nije Ivon Anderson jedina košarkašica stranog porekla koja je nastupila za naš tim, ranije je tu bila Danijel Pejdž. 

- Nije nas niko ništa pitao niti smo smeli bilo šta da kažemo. Nekako se Anderson nije uklapala u našu reprezentaciju, nije to bila namera zbog boje kože, bilo to da je Kineskinja, Švaba bilo bi isto. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yvonne Anderson (@yvonnea12)

 

Kaže ipak da se ne kaje.  

- Ne mogu da se kajem, jedino da sam to malo bolje sklopila. Bilo je tu više ljudi koji su me podržali. Oni te već osude iako meni nije palo na pamet da će to tako da zvuči. Proglase me rasistom, pa mi još vređaju dete... Meni nije bilo ni na kraj pameti da ja nju uvredim nju, videla sam da je donela pobeda. Nisam pomislila da će da izazove takav haos i da će da me proglase rasistom. Meni je žao što narod traži dlaku u jajetu - dodaola je ona i opet se osvrnula na Danijel Pejdž. 

- Mnogo je to teška sada tema, ja o tome mnogo pišem u svojoj knjizi. Opet imamo i centre na njenoj poziciji koje nisu igrale. Kada imaš devojke koje su talentovane na toj poziciji, a one ne igraju, to mene boli. Mi smo uzeli te medalje posle 25 godina, a gdeje košarka? Košarka je propala. Jako je malo trenera koji su napravili igrače.

Foto: Reuters

 

Milica Dabović je u sukobu sa Marinom Maljković.

- Ne slažem se sa njenim izborima. Pred nje sam bila šest godina, čuvala sam joj leđa, ginula sam, kada me je zvala rekla sam joj: "Ja bih ginula za tebe, a ne da igram za reprezentaciju. To me koštalo, ali to je teško kada srce reaguje brže nego pamet. Suština je zašto dovoditi strance. Znate dobro da je Teodosić i mnogi momci koji su mi se obratili protiv toga. Ko će bolje ginuti za svoj grb nego tvoj čovek.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 3 godine

100% је девојка у праву...Какав је то: " Национални тим", ако у њега доводите странце...?! Онда га назовите: НАД-НАЦИОНАЛНИ, или: "Легија са странцима", или тако нешто слично , немојмо бркати појмове...Или је НАЦИОНАЛНИ ТИМ, или... - није...?!

ma da

pre 3 godine

svi ostali su ludi samo ste ti i Milica pametni...strasno?

Saki Kawasaki

pre 3 godine

Onda ni ona milina nebi trebala da igra prva u reprezentaciji i bolje joj ide skidanje i ku.vanje od košarke

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija