• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2020

14:29

"ORLOVI" ŠIRE KRILA, ANĐUŠIĆ POSLE 7 GODINA U TIMU! Bolji smo od Finske i Švajcarske

Košarka

"ORLOVI" ŠIRE KRILA, ANĐUŠIĆ POSLE 7 GODINA U TIMU! Bolji smo od Finske i Švajcarske

Podeli vest

Srpski košarkaški reprezentativci Danilo Anđušić i Stefan Pot poručili su danas da očekuju dve pobede u duelima protiv Švajcarske i Finske u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Anđušić se posle sedam godina vratio u državni tim i ne krije da jedva čeka mečeve u "balonu" u Finskoj.

- Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat - istakao je Anđuđić za klupski sajt.

Foto: Starsportphoto

 



Prve minute u kvalifikacijama tražiće i Pot, bek koji je sa mlađim selekcijama reprezentacije Srbije već osvajao medalje na velikim takmičenjima.

Prvi put ćemo igrati u ovom sastavu, ali dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja. Okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem da ćemo opet -  rekao je Pot.

Košarkaši Srbije prvi meč igraju u subotu protiv Švajcarske (15.30), dok ih u ponedeljak očekuje duel sa domaćinima Fincima (18.00).
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija