• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

30.11.2020

09:52

SRBIJA MORA DA SPERE SRAMOTU! Naši košarkaši u Helsinkiju vade fleke!

Košarka

SRBIJA MORA DA SPERE SRAMOTU! Naši košarkaši u Helsinkiju vade fleke!

Podeli vest

"Orlovi" će protiv domaće Finske (18.00, RTS1 )u 4. kolu kvalifikacija za EP 2022. pokušati da se bar donekle iskupe za šokantan poraz od Švajcarske pre dva dana

Košarkaši Srbije moraće danas (18.00, RTS 1) u Helsinkiju kako znaju i umeju da pobede Finsku u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022! Tim selektora Igora Kokoškova propisno se obrukao u subotu izgubivši od Švajcarske (92:90), čime je doveo u pitanje plasman na EP.

"Orlovi" imaju četiri boda, isto koliko i Finska i Švajcarska, a prva na tabeli je Gruzija sa šest bodova. Poslednjeplasirani tim u grupi neće ići na Evrobasket, a ukoliko naš tim izgubi i večeras, mogao bi lako da se nađe na začelju.
6. MESTO 

NA EP NAJBOLJI JE REZULTAT FINACA, A OSTVARILI SU GA DAVNE 1967. KAO DOMAĆINI

Sulud sistem

Kokoškov i njegovi igrači upozoravali su na moguće probleme, jer Švajcarska, Finska i ostale ekipe tog ranga gotovo uvek igraju u istom sastavu, dok Srbija ima neuigran tim sastavljen od trećepozivaca. Razlog za to je sulud sistem takmičenja u kvalifikacijama i činjenica da naši najbolji košarkaši zbog obaveza u NBA ligi i Evroligi ne mogu da se odazovu pozivu selektora.

Ipak, izostanci Nikole Jokića, Nemanje Bjelica, Bogdana Bogdanovića i ostalih zvezda nikako ne mogu biti opravdanje za poraz od Švajcarske, ekipe koja je poslednji put na EP igrala 1955. godine. Selektor Kokoškov uoči meča sa Finskom tvrdi da će njegova ekipa ispraviti greške.

Foto: Starsportphoto

 



- Protiv Švajcarske smo napravili psihološke greške. Nismo imali samopouzdanja, komunikacija je bila loša... Nov smo tim i moramo da gledamo napred i naučimo iz grešaka kako bi protiv Finske bilo bolje - rekao je Kokoškov.

On je potom analizirao današnjeg protivnika. Finska je, za razliku od Švajcarske, skoro redovan učesnik Evrobasketa.

- Dobro nam je poznata ekipa Finske iako se sada nismo preterano bavili njima jer nemamo mnogo vremena između utakmica - kaže Kokoškov, koji je u petak nakratko napustio "orlove" i otišao u Istanbul da vodi klub protiv Valensije u 11. kolu Evrolige, ali i tu je pretrpeo poraz (90:86). To je bio njegov četvrti vezani poraz u Evroligi.

Nedostajala energija

Reprezentativcu Danilu Anđušiću je verovatno preseo povratak u nacionalni tim posle sedam godina, ali ističe da saigrači i on moraju uzdignute glave na megdan Finskoj.

- Mlad smo tim, naša glavna odlika bi trebalo da bude energija, ali je do sada nismo pokazali. Moramo da držimo glave uzdignute i da zabeležimo tu važnu pobedu - kratko i jasno poručio je Anđušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Evropsko prvenstvo trebalo bi da bude održano od 1. do 18. septembra 2022. u Nemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17