• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2021

11:09

OSTAVIO JE IZA SEBE I ZVEZDU I PARTIZAN, ALI ISTIČE TIMSKI DUH!  Jovanović otkrio zašto je od ranog jutra nervozan!

Košarka

OSTAVIO JE IZA SEBE I ZVEZDU I PARTIZAN, ALI ISTIČE TIMSKI DUH! Jovanović otkrio zašto je od ranog jutra nervozan!

Podeli vest

Nije mislio da će tako brzo doći dobri rezultati, ali trener košarkaša Mege, Vladimir Jovanović, kaže da je sve to je produkt dobrog rada i da ništa nije slučajno

Mladu ekipu Mege, Vladimir Jovanović je preuzeo ovog leta, započevši novu eru u klubu nakon odlaska Dejana Milojevića, sa ciljem da igrače napravi boljim nego što jesu.

Rezultat je - devet pobeda, tri poraza i drugo mesto na kom su završili 2020. godinu, ostavivši iza sebe Crvenu zvezdu, Igokeu, Partizan, Budućnost...

- Sigurno da smo zadovoljni, ali postoji i neka doza straha, jer je liga tek na pola i predstoji nam veoma dugačak put. S obzirom na to da smo mi mlada ekipa, neke stvari mogu da vas podignu, ali i da budu opasne. Svako gubljenje tla pod nogama, u smislu da smo u vrhu tabele i ne moramo ovo ili ono, možde bude opasno za nas. Ono što je veoma bitno moramo da uživamo u tome, ali u sportu je taj period uživanja veoma kratak. Moramo da se okrenemo obavezama i novim utakmicama koje nas čekaju, rekao je Jovanović u razgovoru za Tanjug.

Igrom i energijom iznenadili su mnoge, a Jovanović priznaje da ni on nije očekivao baš takvo stanje stvari.

- Spadam u grupu trenera koji veruju u rad i na početku sezone mi smo obećavali da ćemo se truditi da radimo posao na najbolji mogući način. Dobar rad veoma retko u kratkom vremenskom periodu može da se poklopi sa dobrim rezultatima. Ne bežim od postizanja rezultata, ali za to je potrebno vreme", rekao je Jovanović i pojasnio:

- Mega je klub koji je fokusiran na razvoj mladih igrača, ali nama se u nekoliko meseci, sa istovremenim razvojem i napretkom na individualnom planu igrača, desilo da su nam i rezultati dobri, na moje veliko zadovoljstvo. Nisam mislio da će to tako brzo da dođe, ali došlo je. Sve je to produkt dobrog rada, ništa nije slučajno.

Foto: Starsportphoto

Mega je ostavila večite rivale iza sebe...

Po ulasku u halu  prvo što ćete videti jesu mobilni telefoni košarkaša ostavljeni na portirnici, a sve u cilji bolje međusobne komunikacije u ekipi, koja ima prosek godina manji od 20.

-Ovde su pravila postojala i pre mene. Što se tiče tih telefona, to je dobra stvar. Sama ideja je bila da budu okrenuti jedni na druge, jer hemija ne može da se napravi samo na terenu nego i van njega. Trening je najzaslužniji za to, ali i ta svlačionica. Ideja menadžmenta u klubu je bila da ako ih odvojimo od tih aparata da će to vreme u svlačionici provesti jedni sa drugima i početi da pričaju, kaže Jovanović.

- U ovo vreme je jako teško da se jedan mlad igrač, pored svih stvari koje ga čekaju van terena, usresredi na košarku. Neke stvari idu mnogo brže nego pre 10 ili 20 godina i momci ih dobijaju i ranije nego što bi trebalo. Ne mislim da ih nisu zaslužili, nego u smislu da ih te stvari remete, da mogu da prestanu sa radom i napretkom i da neki svoj košarkaški talenat ne obruse do kraja- rekao je on i dodao da je prvo i osnovno načelo trenerskog posla da što više vremena provode u sali.

- Zajedno sa stručnim štabom trudim se da se oni ovde osete kao kod kuće. Da ne žure nigde, da im poklanjamo pažnju i da oni osete da su bolji. To je neka energija koja nas gura dalje. Osnovna stvar je da budemo što duže na terenu.

Dodaje da što se budu fokusirali dalje od jednog koraka i sledećeg treninga, da će biti u problemu.

- Ja već posle jutarnjeg treninga ulazim u nervozu kako ćemo mi da izgledamo uveče na treningu. Moramo da budemo totalno u sadašnjosti da bismo se iole nadali nekoj svetloj budućnosti- kaže Vladimir Jovanović.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija