• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2021

11:07

Selektor Srbije imao jasnu poruku! NIKOGA NE OTPISUJEM! U kontaktu sam sa SVIM igračima, a Petrušev je svetla tačka tima!

Košarka

Selektor Srbije imao jasnu poruku! NIKOGA NE OTPISUJEM! U kontaktu sam sa SVIM igračima, a Petrušev je svetla tačka tima!

Podeli vest

Srbija se plasirala na Evrobasket, plan je ispunjen, a selektor srpskih košarkaša, Igor Kokoškov neće imati vremena za predah

Odmah po dolasku u Istanbul iz Gruzije, košarkaški selektor Srbije Igor Kokoškov posvetio se obavezama u svom Fenerbahčeu.

U razgovoru za Sportski žurnal otkrio je neke stvari koje navijače nacionalnog tima posebno zanimaju...

- Zasluge za uspeh idu na adresu igrača koji su se vrlo motivisano i profesionalno ponašali u svim ovim akcijama. Često smo menjali sastav što je uslovljavalo da smo morali da se prilagođavamo situaciji. Nismo imali kontinuitet rostera zato što mnogo igrača igra Evroligu, mnogo igrača njih nije bilo u mogućnosti da igra, a na kraju krajeva par igrača je nažalost bilo pozitivno i nisu mogli da se pojave u prethodna dva prozora. Ali najvažnije je da smo plan ispunili - kaže Kokoškov.

Foto: Starsportphoto

Kokoškov je ispunio zacrtani cilj...

Pojasnio je je sprski selektor zašto prozori mogu da naprave probleme...

- Jedna Litvanija koja je, baš kao i Srbija, zemlja košarke bila je na šut od ispadanja! Postojala je šansa da je Danska, koja je po našim standardima, posebno u onim potcenjivačkim merilima, nekošarkaška zemlja mogla da ih ostavi 'kod kuće'. Danas svi igraju košarku, 'male' reprezentacije koje igraju u punim sastavima, posebno u prozorima, dovoljno su dobre da mogu da pomrse račune nekim zemljama košarke kao što su Litvanija i Srbija. Imaju kontinuitet, igraju u punim sastavima, sa trenerima koji sa njima rade sedam, osam godina i uigranost im je veća nego timova koji se sastavljaju. Ako se ne varam, za ova tri prozora, odradio sam 12 treninga i sedam i po utakmica. Toga treba biti svestan i neka prepotencija koju ponekad imamo ne stoji, treba biti objektivan i realana

Dotakao se Kokoškov i Filipa Petruševa…

- Jedna od svetlih tačaka u poslednjim utakmicama bio je Filip Petrušev. Odigrao je dobro, ljubitelji košarke su sigurno zadovoljni onim što su videli. On, doduše, ima zrelu sezonu u timu za koji igra i za mene to nije iznenađenje.

Foto: Starsportphoto

Filip Petrušev je oduševio selektora...

Selektor Srbije kaže da nikog ne otpisuje...

- Razmatramo sve opcije. Pratimo igrače, u komunikaciji smo. Ne intenzivnoj, jer oni imaju zaista mnogo svakodnevnih obaveza i usmereni su na svoje timove. Bilo bi preuranjeno da odluke donosimo danas, jer toliko stvari će se desiti do juna. Imamo više ideja, planova i varijanti. Računamo na igrače koji su se igrali u prozorima, na one koji su bili na užem i širem spisku za kvalifikacije, kao i one koji iz objektivnih razloga nisu bili tu, jer igraju Evroligu i NBA. Sve opcije su na stolu, pratimo igrače, ne čekamo leto, jer do tada ima dosta posla - rekao je Kokoškov i dodao:

Foto: Tanjug/AP

Selektor računa na sve igrače i čeka da se potpuno oporave....

- U komunikaciji sam sa svim igračima, nikog ne bih otpisivao. Ni Nikolu, ni Bogdana koji se vraćaju iz povreda. U narednih pet meseci svašta pozitivno može da se desi u rehabilitaciji i vraćanju. Ne bih zaista o imenima, najviše bismo bili fer da ih ne pominjemo. A dobro znamo ko su vedete i vodeći igrači u svojim timovima, oni će sigurno biti i nosioci u nacionalnom timu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija