• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2021

11:32

NAJVAŽNIJA UTAKMICA! Koreja nas je namučila, a Kina je još jača!

Tanjug

Košarka

NAJVAŽNIJA UTAKMICA! Koreja nas je namučila, a Kina je još jača!

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u noći između utorka i srede od 3.00 sata po našem vremenu igra protiv Kine u četvrfinalu Olimpijskih igara u Tokiju

Takmičenje u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju završila je na drugoj poziciji sa pobedama protiv Kanade i Koreje i porazom od Španije.

- Biće to teška i nezgodna utakmica, posebno zato što igramo protiv veoma agresivne ekipe. Videli smo protiv Koreje kako izgleda ta košarka, a Kina je još jača. Svaka utakmica četvrtfinala je teška. Mi moramo da ispravimo naše greške, da pokažemo našu energiju iz svih ovih godina i to je jedini način na koji možemo doći do pobede. Ja se nadam da ćemo uspeti u tome i da ćemo zadovoljne završiti utakmicu protiv Kine - rekla je Ana Dabović za sjat KS S.

Foto: Tanjug

 



Kina je na olimpijskom turniru ostvarila sve tri pobede – protiv Portorika, Australije i Belgije.

- Očekuje nas najvažniji meč na turniru. Videli smo da nas je Koreja dosta namučila, a Kina ima sličan stil igre i mnogo je kompletnija. Imaju bolje igračice i na spoljnim i na centarskim pozicijama. Smatram da će većina stvari na terenu zavisiti od nas i fokus treba da bude na našoj igri. Da pokažemo pravu igru, koju nismo imale u grupnoj fazi i verujem da ćemo to uspeti da uradimo u četvrtfinalu - istakla je Aleksandra Crvendakić.

Pobednik duela Kina – Srbija u polufinalu će se boriti protiv boljeg iz duela Australije i Sjedinjenih Američkih Država. 

Foto: Tanjug

 


U preostala dva četvrtfinala sastaju se Japan – Belgija i Španija – Francuska.

Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji osvojika je titulu šampiona Evrope.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija