• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2022

19:25

NIJE SAMO BARSELONA! Ni OVAJ klub ne želi da igra protiv ruskih timova! Evroliga HITNO ODLOŽILA tri meča!

Starsportphoto

Košarka

NIJE SAMO BARSELONA! Ni OVAJ klub ne želi da igra protiv ruskih timova! Evroliga HITNO ODLOŽILA tri meča!

Podeli vest

Košarkaši Žalgirisa odbili su da putuju u Rusiju, na mečeve protiv moskovskog CSKA i Zenita, a pre Litvanaca i Katalonci su odbili da idu na noge istim rivalima

Čelnici Evrolige sazvali su tokom dana hitan sastanak, posle koga su obavestili javnost da se neće igrati tri utakmice aktuelnog kola, na programu danas i sutra, u kojima su akteri ruske ekipe. Evroliga je odložila mečeve Bajern - CSKA, Baskonija - Uniks i Zenit - Barselona.

U međuvremenu i litvanski Žalgiris je odbio da putuje na gostovanje u Rusiju, gde ga u 32. i 34. kolu čekaju mečevi protiv CSKA (25. marta) i Zenita (8.aprila), a pre njih su se na isti potez odlučili u Barseloni.

 

- Kao što smo i najavili, inicirali smo razgovor sa Evroligom o trenutnoj situaciji. Iako će liga o svim pitanjima razgovarati na sutrašnjem sastanku, odlučili smo da je takva reakcija prespora i već smo doneli odluku - rekao je generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motiejunas.

- Žalgiris neće ići u Rusiju, gde je trebalo da se igraju dupli mečevi sezone. Razgovaraćemo sa zapadnoevropskim klubovima koji se takmiče u Evroligi i ponudićemo da donesemo zajedničku odluku ne samo da ne igramo utakmice već i da bojkotujemo utakmice sa svim ruskim timovima - istakao je Motiejunas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija