• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.04.2022

11:39

MEGA PRIŽELJKUJE NOVU SENZACIJU PROTIV CRNO-BELIH! Jovanović ZNA kako sa Partizanom!

Košarka

MEGA PRIŽELJKUJE NOVU SENZACIJU PROTIV CRNO-BELIH! Jovanović ZNA kako sa Partizanom!

Podeli vest

Košarkaši Mege dočekuju Partizan u nedelju (12) u 26. kolu ABA lige, sa namerom da ponove podvig iz prve utakmice kada su savladali Obradovićev tim

Tada je trojkom u poslednjim sekundama Skuči Smit "ukočio" Parni valjak, a trener Mege Vlade Jovanović veruje da su njegovi izabranici kadar da opet urade isto.

Da bi se to dogodilo, po rečima mladog stručnjaka, Mega mora da zaustavi trčanje Partizanovih igrača i njihov ofanzivni skok.

- Radi se o veoma snažnom timu koji pod vođstvom Željka Obradovića, kako se primiče sezona kraju u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu, značajno diže formu. Partizan je odlično izbalansiran tim i skup sjajnih pojedinaca, internacionalaca i domaćih igrača, koji iza sebe imaju puno kvalitetnih sezona i veliki broj poena u rukama. Krasi ih izuzetna agresivnost na oba kraja terena, posebno u odbrani gde bude agresivno svih pet igrača i iz nje pokušavaju da otvore kontranapade i da postignu što više lakih poena - kaže Jovanović i nastavlja:

- Nimalo lak zadatak je pred nama, pre svega mora da im se odgovori na fizičkom nivou što se tiče kontakta i u odbrambenim zadacima. Moramo posebno da budemo angažovani u zagrađivanju sopstvenog koša imajući u vidu da su jako agresivni na skoku i da često igraju sa veoma visokim petorkama koje pokušavaju da nametnu žestok ritam. Ukoliko želimo da ostanemo u utakmici, moramo pre svega fizički da im ispariramo i da pokušamo da odradimo radne zadatke, pre svega da zaustavimo njihovo trčanje i ofanzivni skok - rekao je trener osmoplasiranog kluba regionalnog takmičenja.

Foto: fiba

 

Mega je trenutno na skoru 9-15, dok je Partizan u 24 meča pretrpeo samo četiri poraza. Jedan među njima je od narednog rivala, koji se dogodio u 13. kolu. Rezultat je tada glasio 93:90 u korist Jovanovićevog tima.

Krilni igrač Mege Nikola Jović je istakao da njegova ekipa mora pre svega da bude koncentrisana u odbrani i sa pravom energijom na terenu.

- Nakon jednog teškog perioda gde smo vezali nekoliko poraza, uspeli smo da se vratimo na pobedničku stazu pobedom u Zadru. Sada nas očekuje jedna vrlo teška utakmica protiv ekipe koja je sigurno jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige. Siguran sam da će utakmica protiv Partizana biti vrlo zanimljiva i mislim da smo pokazali da možemo da pariramo i najboljim ekipama u ligi. Ključ nase igre će sigurno biti u odbrani koja nam je bila problem u prethodnom periodu, ali ako u tom segmentu budemo skoncentrisani i sa pravom energijom, verujem da ćemo imati šanse da se borimo za pozitivan ishod - istakao je Jović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija