• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2022

16:10

JOVANOVIĆ IZNENADIO POSLE POBEDE! Moji igrači nisu ni znali gde je ulaz u Pionir!

Starsportphoto

Košarka

JOVANOVIĆ IZNENADIO POSLE POBEDE! Moji igrači nisu ni znali gde je ulaz u Pionir!

Podeli vest

Mega je u drugom meču polufinalne serije pobedila Crvenu zvezdu i izborila treću utakmicu, koja se igra u utorak u Pioniru

Za razliku od prvog susreta, u kome su izabranici Dejana Radonjića pregazili Megu, četa Vladimira Jovanovića uspela je da odgovori šampionu i baci ga na velika iskušenja.

Uprkos gubitku od 15 razlike na poluvremenu, košarkaši Mege su se vratili i u nastavku preokrenuli rezultat u svoju korist.

- Čestitam Zvezdi na fer i korektnoj igri. Bez obzira na njihovu prvu pobedu u Pioniru, bilo nam je teško da spremimo ovu utakmicu... Čestitam sam mojim igračima u svlačionici. Zaslužujemo da se produži ova serija, ne zbog zalaganja u drugom poluvremenu, nego zbog cele sezone - rekao je Jovanović, a potom nastavio:

- Ovi momci su pošteni, mladi, rade dobro već deset meseci. Zbog njih mi je drago što je serija otišla u treću utakmicu. Promenili smo odbranu, ali i energetski pristup u drugom poluvremenu. Oni su imali problema na našu zonsku odbranu, odradili smo sa većom ažurnošću skok u napadu i odbrani... Ovo je nagrada momcima za ozbiljan rad cele sezone. Drago mi je što smo svi mi pokazali da smo ozbiljno shvatili ovu polufinalnu seriju.

Foto: Starsportphoto©

trener Mege Vladimir Jovanović

Svestan je nekadašnji trener Partizana da će iskustvo biti presudan faktor u majstorici, a ono je daleko više na strani branioca titule.

- Mi smo osetili to još tokom Jadranske lige, kada smo igrali protiv većih klubova. Ali, pošto smo promenili tim prilično, čak 50 odsto ekipa nam nije imalo iskustva. Mogu da se našalim, a u toj šali da ima istine. Pola moje ekipe je jedva pogodilo ulaz u Pionir na prvom meču. Velika je razlika nivo na kome su bili i na kome su sada. Neću imati nikakvu posebnu pripremu za majstoricu, mislim da bi sve napravilo kontraefekat.

Osvrnuo se potom na motivisanost svog tima.

- Što se motivacije tiče, dovoljno će odraditi Zvezda, publika, "Pionir". Pokušaću da im objasnim da je ovo utakmica kao i svaka druga. I jeste tako. Pravougaonik 28 puta 15 metara, imaju neka pravila. Pored nekog uvodnog emotivnog naboja, koji će sigurno da postoji, voleo bih da odigraju meč kao ovaj. Biće daleko teže. U toj hali je teško i za timove koji su mnogo jači. Očekujem da budemo pravi, da se na terenu vidi ono što radimo. Bez obzira na to da li na kraju bude pozitivan ili negativan rezultat, želim da se vidi rad - od košarke do ponašanja i odnoa prema klubu. Ja stvarno moram da budem zadovoljan što se cele sezone tiče - istakao je Vladimir Jovanović.

Foto: Starsportphoto

košarkaši Mege slave pobedu nad Zvezdom

Najbolji pojedinac meča bio je Matej Rudan sa 18 poena i 18 uhvaćenih lopti. Junak Mege je posle utakmice čestitao ekipi sa Malog Kalemegdana.

- Prvo poluvreme smo bili ispod našeg energetskog nivoa, nismo se borili, ubili su nas agresivnošću. U drugom smo postavuli zonu, koju nisu uspeli da reše. Mnogo smo se više borili, uhvatili smo bitne skokove, dali važne trojke i pobedili utakmicu - naglasio je Rudan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika
Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Djordjević izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić - Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar utvtrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

03.06.2024

00:33

Vesti

Stručnjaci otkrivaju kada je pravo vreme za kupovinu! Evo gde su drva najjeftinija
Društvo

Stručnjaci otkrivaju kada je pravo vreme za kupovinu! Evo gde su drva najjeftinija

Leto još nije počelo, a mnogi već razmišljaju o grejanju sledeće zime. Građani koji se greju na drva i pelet već obilaze stovarišta i kupuju ogrev, budući da je sada jeftiniji. I profesor Branko Glavonjić savetuje da se ne čeka septembar i oktobar, jer nije realno očekivati neki drastičan pad cena u narednom periodu. Branko Glavonjić je rekao da se građanima već od marta, aprila, savetuje da je pravo vreme da počnu sa nabavkom ogreva za sledeću grejnu sezonu. Trend pada cena drvnih goriva se nastavio i u maju

03.06.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!
Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!

Osumnjičeni za ubistvo male Dankke Ilić(2) Srđan Janković iz Luke, koji se dva meseca u zatvoru branio ćutanjem rešio je da progovori i svoj iskaz vezano za ovaj slučaj pred tužiocem iznese sutra 4. juna za kada je zakazano saslušanje u VJT u Zaječaru! koje vodi istragu ,to je potvrdio nvnarima tokomprotekle nedelje i njegov branilac Živadin Bogdanović.

03.06.2024

09:29

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija