• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2022

09:01

PARTIZANOV IZRAELAC KIDA! Uzbudljive pripreme za Evrobasket, rival Srbije ređa trijumfe! I komšije u sjajnoj formi...

Starsportphoto

Košarka

PARTIZANOV IZRAELAC KIDA! Uzbudljive pripreme za Evrobasket, rival Srbije ređa trijumfe! I komšije u sjajnoj formi...

Podeli vest

Nastavila je sa sjajnim partijama košarkaška reprezentacija Izraela, koja će se na Evrobasketu boriti u grupi sa Srbijom

Izrael je savladao Gruziju i upisao treći trijumf, a puleni Gaja Gudsa su u utakmici iza zatvorenih vrata slavili rezultatom 81:68.

Još jednom je među najboljima bio prvotimac Partizana Jam Madar, koji je posle 18 poena u prvoj pobedi nad Gruzinima (104:96), ovoga puta upisao 10, a efikasniji od njega bio je samo Gaj Pnini sa 12 poena. 

Tomer Ginat ubeležio dabl-dabl sa po 10 poena i skokova.

 

 

Iako najbolji igrač izraelske selekcije Deni Avdija nije nastupio, nije im bilo teško da izađu na kraj sa rivalom! Izraelcima je bio olakšan posao jer u Gruziji nije bilo Tornikea Šengelije, a u njegovom odsustvu istakao se Sandro Mamukelašvili sa 16 poena, dok je Georgi Šermadini upisao 15.

Dakle, Izrael će se u Grupi D pored Srbije boriti i sa Češkom koja je domaćin, Poljskom, Finskom i Holandijom.

Gruzija je domaćin Grupe A, u kojoj se još nalaze Španija, Crna Gora, Turska, Belgija i Bugarska. Selekcija Slovenije, nastavila je takođe sa dobrim rezultatima ovog leta. Posle sjajne igre i pobede protiv Turske, sastala se sa Ukrajinom u Istanbulu i slavila rezultatom 86:82! Selektor Aleksandar Sekulić nije igrao sa Lukom Dončićem i Goranom Dragićem, a u njihovom odsustvu Slovence su predvodili Zoran Dragić, Aleksej Nikolić i Jaka Blažič sa po 13 poena. Majk Tobi je dodao 12, Edo Murić 10 poena.

 

 

Kod Ukrajinaca je blistao Jusuf Sanon sa 18 poena,  dok je NBA zvezda Aleks Len dodao 15 poena. Slovenija kreće u odbranu titule iz Grupe B, gde su još Francuska, Litvanija, Nemačka koja je domaćin, Mađarska i Bosna i Hercegovina. Ukrajinci će se na startu Evrobasketa boriti u Grupi C sa Italijom koja je takođe domaćin, Grčkom, Hrvatskom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Selekcija Hrvatske je u najjačem sastavu deklasirala Bugarsku u okviru prijateljskog turnira u Pardubicama - 98:68. Za Bugarsku nisu nastupiili Saša Vezenkov, Di Bost, Jordan Minčev i Konstantin Kostadinov. Nekadašnji centar Mege, a sada član Cedevite Olimpije Karlo Matković, bio je najefikasniji igrač susreta sa 16 poena. Toni Perković je dodao 15, dok je Ivica Zubac za manje od 12 minuta ubacio 12 poena! U Bugarskoj je Dejvid Kraviš upisao 11 poena, kao i Vencislav Petkov.

 

 

Hrvatska je član Grupe C u kojoj su Grčka, Italija, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija, dok će Bugari u Tbilisiju igrati protiv Španije, Crne Gore, Turske, Gruzije i Belgije na Evrobasketu u okviru Grupe A.

Pobedu je upisala i Bosna i Hercegovina koja je savladala Belgiju na turniru u Estoniji rezultatom 74:68. Centar Portlanda Jusuf Nurkić je upisao 18 poena i devet skokova, dok su Miralem Halilović i Džanan Musa dodali po 14 poena. Kod Belgije po 11 poena Emanuela Lekomta i Pjer Antoan Žilea. Bih je u grupe B koja će se igrati u Kelnu , a  tu su i Francsuka, Litvanija, Slovenija, Nemačka, Mađarska!  Belgijanci će imati posla sa Španijom, Crnom Gorom, Turskom, Gruzijom i Bugarskom u Grupi A u Tbilisiju na Evrobasketu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija