• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2022

15:26

RAKOČEVIĆ NEMA DILEMU: Vidi se Pešićev pečat, ali treba JOŠ VREMENA! Favoriti za medalju su...

Košarka

RAKOČEVIĆ NEMA DILEMU: Vidi se Pešićev pečat, ali treba JOŠ VREMENA! Favoriti za medalju su...

Podeli vest

Došao je i taj dan i prvi izazov košarkaške reprezebtacije Srbije na ovogodišnjem Evrobasketu! Premijeru puleni Svetislava Pešića imaju u 21 sat protiv selekcije Holandije, a pored njihu grupi su još i domaćin Češka, potom Poljska, Izrael i Finska

Prslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, koji je bio deo generacije koja je osvojila zlata 2001. na Evrobasketu i 2002. na Mundobasketu, kaže da su utakmice naše selekcije portiv Grčke i Turske u okviru kvalifikacija za SP bile veoma ohrabrujuće.

- Dobro smo igrali, imali smo rotaciju u kojoj je veliki broj igrača dao doprinos, naravno sa liderom kao što je Jokić, Micić. Mislim da smo pokazali dobru odbranu u Turskoj na Larkinu koji potpuno bio neutralisan, te se već neke dobre konture igre prikazuju i mislim da možemo biti optimistični- rekao je Rakočević za B92.net.

Foto: Starsportphoto

 

Kako kaže Rakošević, bilo je i onih stvari na kojima treba da se poradi.

- Treba još vremena da se ekipa uigra, treba još utakmica, ekipa nije bila na okupu sa ovim imenima na prethodnim utakmicama jer je sistem takmičenja (kvalifikacija) takav, ali treba obratiti pažnju da se stabilizuje ekipa i da nema velikih padova u igri.

Dobro je upoznat Rakočević sa sistemom Pešića.

- Vidi se prepoznatljiv pečat Pešića, on voli agresivnu odbranu na spoljnim pozicijama i voli jake stamene krupne igrače na tim pozcijama, što mi i imamo! Svako privenstvo je nezgodno i vrlo retko favorit ostvari očekivani rezultat, izuzev ako je u pitanju neka super ekipa poput Drim tima. Imamo sve što je potrebno, i trenera i igrački kadar, da osvojimo medalju. Ja sam optimističan i verujem da to možemo da ostvarimo. Puno igrača konstantno doprinesi dobroj igri, na poziciji centara Jokić i Milutinov, na spoljnim Micić, Kalinić, Lučić… imamo veliki broj dobrih igrača.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Osim Srbije, favoriti su i Slovenija, Grčka, Litvanija, Francuska...

- Sve nabrojane ekipe su favoriti za medalju. Favoriti koji imaju izuzetne individualce poput Dončića, ali i mi imamo dobre košarkaše, dobru rotaciju, niko nije specijalno favorizovan u odnosu na druge.

Foto: Starsportphoto

 

Za šest dana obeležiće se 20 godine od Indijanapolisa.

- Naš uspeh je fantastičan, pogotovo što smo osvojili dva zlata zaredom, evropsko i svetsko. Pratiću svaku utakmicu u lepom ambijentu sa porodicom i sinom koji takođe jako puni košarku i trenira - zaključio je srpski košarkaš.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija