• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2022

16:56 >> 17:08

KAKVA DRAMA, KAKAV SPEKTAKL! Litvanci morali da pruže ruku NEMCIMA posle INFARKT ZAVRŠNICE i DVA PRODUŽETKA! (VIDEO)(FOTO)

Tanjug

Košarka

KAKVA DRAMA, KAKAV SPEKTAKL! Litvanci morali da pruže ruku NEMCIMA posle INFARKT ZAVRŠNICE i DVA PRODUŽETKA! (VIDEO)(FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Litvanije i Nemačke sastali su se u 3. kolu Evrobasketa, a u vrlo neizvesnom meču Nemci su imali pobedu u svojim rukama, a radovali su se tek nakon dva produžetka 109:107 (19:19, 27:22, 20:24, 23:24 -20:18)

Prokockali su Nemci pobedu i +7 na dva minuta do kraja. Šruder na kraju nije pogodio i bilo je jasno da se ide u dodatnih pet minuta.

Foto: Tanjug

 

Prva četvrtina je bila egal, igralo se koš za koš, a okončana je 19:19. Dali su Nemci gas u drugoj i rešili je u svoju korist 27:22

 

 

Naredna je pripala Litvaniji 24:20, a četvrta je donela pravu dramu! 

Viđena su dva bacanja za Valančunasa na 50 sekundi do kraja. Pogodio je samo jedno, ali je Brazdeikis uhvatio ofanzivni skok, dodao loptu centru Nju Orleansa i on je dao koš za 87:89!
Usledio je dug napad Nemaca i promašaj Timana, ostalo je 87:89 na 18 sekundi do kraja, a napad su imali Litvanci! Brazdeikis je preuzeo odgovornost i pogodio za 89:89! Tajm-aut je tražio selektor Nemačke na sedam sekundi do kraja. Šruder je promašio pobedu i otišlo se u produžetak!

Ni nakon njega nije bilo pobednika! 

Pred prvi produžetak je Šruder promašio pobedu, a pred drugi Franc Vagner. Publika je bila u transu i otišlo se u novih pet minuta u Kelnu!

Foto: Tanjug

 

Odličan početak Nemaca u drugom produžetku, Butkevičus je izgubio loptu, a Fohman i Šruder pomažu svom timu da stignu na +5! Ipak, Grigonis hrabro iznuđuje faul i pogađa oba. U tom momentu do kraja je bilo 4 minuta i 98:101, a nisu dali do samog kraja Panceri Litvancima da ih opet stignu i na kraju su slavili! Litvanija je ruku na srce imala napad za pobedu ili produžetak, ali nisu uspeli Brazdeikis i Butkevičus!

Najbolji kod pobednika bio je as Orlando Medžika Franc Vagner sa 32 poena (12/20), osam skokova i dve asistencije. Šruder je meč završio sa 25 poena (10/27), pet skokova i osam asistencija, dok je Lo ubacio 21 poen. Na drugoj strani bio je dominantan Valančunas u reketu sa 34 poena (10/15), 14 skokova i pet asistencija. Grigonis je imao 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Sabonis je ubacio 13 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je Brazdeikis imao 12 poena i šest skokova.

Litvanci su nastavili da razočaravaju i sada imaju 0/3 u Grupi B i nalaze se u zoni ispadanja. Nemačka je ovim trijumfom faktički obezbedila učešće u osmini finala Evropskog prvenstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija