• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

14.09.2022

07:00

SAVEZ NEĆE MOĆI MNOGO DA BIRA U SLUČAJU ODLASKA KARIJA! Alimpijević ili Obradović naslediće Pešića na klupi Srbije

printscreen

Košarka

SAVEZ NEĆE MOĆI MNOGO DA BIRA U SLUČAJU ODLASKA KARIJA! Alimpijević ili Obradović naslediće Pešića na klupi Srbije

Podeli vest

Dušan Alimpijević (36) i Saša Obradović (53) jedini su realni kandidati da preuzmu klupu košarkaške reprezentacije Srbije u momentu kada Svetislav Pešić (73) ode

Razočarana nacija sa nestrpljenjem očekuje obraćanje selektora Pešića nakon poraza od Italije u osmini finala Evrobasketa u nedelju. "Azuri" su razbili "orlove" potpuno neočekivano u Berlinu.

Selektor na konferenciji za medije nije pominjao ostavku, niti bilo kakve probleme, ali je u jednom trenutku izjavio da je "bilo zadovoljstvo raditi s ekipom". Delovalo je kao da se tim rečima oprašta od tima.

Alimpiju treba iskustva

Alimpijević bi trebalo još da se dokazuje za mesto selektora, pa je prva realna opcija Saša Obradović

Očekivalo se da se dan kasnije, po povratku u Beograd, opet oglasi, međutim, promenio je plan u poslednjem momentu i otputovao kod porodice u Minhen. Iz Saveza su poručili da će Pešić uskoro izaći pred medije.

Svi beže od klupe

Ukoliko podnese ostavku, onda će Savez biti u velikom problemu da mu pronađe naslednika. KSS je uz mnogo muke i pregovora naterao Pešića da se vrati na čelo "orlova" pre oko godinu dana, nakon što je Igor Kokoškov zbog debakla i neodlaska na Olimpijske igre u Tokio napustio tim. Kako otkriva izvor Informera, želje su brojne, ali mogućnosti male.

11 

 MESECI JE SVETISLAV PEŠIĆ SELEKTOR KOŠARKAŠA SRBIJE

- Kokoškov je protraćen i on se sigurno nikad ne bi vratio na klupu "orlova". Željko Obradović je takođe taj sa kojim ne vredi ni pregovarati. Dejan Milojević je u Americi i bilo bi komplikovano da se prihvati teškog posla. Vlada Jovanović iz Zvezde je takođe realna opcija, ali bi KSS pre njega pokušao da dovede Sašu Obradovića ili Dušana Alimpijevića. Zvučnija su imena, a Alimpijević je u centru pažnje otkad je sa Bursom napravio sjajan posao u Evrokupu i vodio ih do finala. Međutim, trebalo bi još da se dokazuje za mesto selektora, pa je prva realna opcija ipak Obradović - otkriva izvor Informera.

Hteo i 2019.

Obradović je imao želju da preuzme Srbiju posle odlaska Saše Đorđevića i petog mesta na Mundobasketu 2019. u Kini. Međutim, do dogovora nije došlo, a Obradović je u više navrata u javnosti jasno i glasno govorio da želi da vodi "orlove".

- Verujem da svi srpski košarkaški treneri imaju želju da vode naš nacionalni tim. Nikad nisam krio, to je i moj san - rekao je Obradović, trener evroligaša Monaka.

Berić: Gde je Jokić?

Proslavljeni srpski košarkaš Miroslav Berić kritikovao je selektora Srbije Svetislava Pešića jer je Nikola Jokić sedeo na klupi kad se lomila utakmica sa Italijanima i dok su "azuri" zatrpavali naš koš trojkama.

- Jokić je navikao da u sistemu NBA igra i po 46 ili 47 minuta. Svesni smo bili da je veliki pad kad izađe Jokić, to je bilo očigledno. Jokić je bio na klupi za rezerve u trenutku kada sevaju tri trojke zaredom. On u ovakvim utakmicama može i mora da igra sve vreme. Videlo se da je toliko spreman da je mogao da igra koliko god hoće - poručio je Berić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija