• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2023

15:15

RAKOČEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O PREDSTOJEĆEM DERBIJU! Očekujem SPEKTAKL, veliki je ULOG!

Košarka

RAKOČEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O PREDSTOJEĆEM DERBIJU! Očekujem SPEKTAKL, veliki je ULOG!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 časova dočekaće Partizan u meču 21. kola Evrolige, a nekadašnji kapiten crveno-belih Igor Rakočević, izneo je svoja očekivanja

U prvom evroligaškom derbiju u istoriji crveno-beli su kao gosti savladali večitog rivala 76:73 u meču igranom 8. decembra prošle godine u Areni.

- Očekujem spektakl. Mislim da će biti odlična utakmica, pogotovo zbog činjenice da su oba tima ušla u formu, imaju dosta pobeda u poslednjih nekoliko mečeva. Veliki je ulog zato što ekipa koja pobedi, rezultatski će se malo odvojiti i imaće mnogo veće šanse za plasman u Top 8. Nadam se da će utakmica proći u najboljem mogućem redu. Mi svi koji gledamo i uživamo u košarci moramo biti svesni da smo privilegovani da imamo dva kvalitetna tima koji igraju u najboljem evropskom takmičenju - rekao je Rakočević za Tanjug i dodao da bi blagu prednost u ovom duelu dao Crvenoj zvezdi.

Foto: Starsportphoto©

 

- Derbi je uvek utakmica gde nema nekog izrazitog favorita, kolika god da je razlika u kvalitetu ekipa, a ove godine ta razlika nije velika! Ono što karakteriše ekipe Duška Ivanovića je da svaki igrač zna svoju poziciju. On je uspeo da od svakog igrača izvuče nešto. Ko god da je na terenu, bilo dva ili 20 minuta, nešto konkretno će uraditi i daće doprinos svojoj ekipi.

Prema njegovim rečima, posebno je važno što su svi u službi tima.

- Crveno-beli imaju pokretne visoke igrače. Recimo, igrač kao što je Luka Mitrović koji iz nekog viška može automatski da prebaci loptu na drugu stranu i da otvori šut za tri poena. Bekovi su poprilično konkretni u svojoj igri, u dobroj su formi. Postoji tu još dosta prostora, pogotovo kada Kampaco bude konačno dobio dozvolu da igra, gde će Zvezda u njemu dobiti kvalitet više. Generalno, Zvezda izgleda dobro, u dobroj su formi i imaju odličnu hemiju u timu.

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-beli su sezonu u Evroligi otvorili nešto lošije, upisali su šest poraza na sedam mečeva., međutim, situacija se promenila dolaskom Duška Ivanović i Zvezda trenutno ima bilans od po 10 pobeda i poraza i deli deveto mesto sa Efesom i Valensijom. Rakočević je u sezoni 2008/09 u Taukeramici radio pod vođstvom Duška Ivanovića.

- On je jedan od najboljih trenera sa kojim sam radio u mojoj karijeri. Kod Duška sam imao ubedljivo najbolju sezonu, ali i ne samo ja, cela ekipa je imala mnogo uspeha i osvojenih trofeja te godine. Kod njega je karakteristično to, da su mnogi igrači pod njegovim vođstvom imali svoje najbolje momente u karijeri. Izuzetno je pravičan, pogotovo ako ispuniš ono što se od tebe zahteva, dobićeš minutažu na parketu. Shodno tome, lako je igrati kod njega jer uvek znaš na čemu si. Vidim da su se neki igrači u Crvenoj zvezdi razigrali i imaju najbolju sezonu u životu - rekao je Rakočević i dodao da od igrača mnogo zavisi, da li će kod Ivanovića napredovati ili ne.

Foto: printscreen

 

- Jeste tvrd trener, jeste izuzetno zahtevan ali po mom mišljenju postoje dva tipa igrača: Igrač koji igra najbolje ako mnogo trenira i igrač koji je navikao da trenira manje i koji igra na trenutnu svežinu i inspiraciju, koji nije navikao toliko da radi. To su obično igrači koji nisu sa Balkana, jer se kod nas stvarno najteže i najviše radi. Ja pripadam onoj prvoj kategoriji igrača, koji najbolje igraju ako najbolje treniraju. Što se kaže laički, meni je Duško Ivanović dobro legao i igrao sam najbolju sezonu kod njega."

Navijači Crvene zvezde i dalje čekaju debi Fakunda Kampaca u Evroligi. Argentinac bi trebalo tek za 35 dana, premijerno da zaigra u crveno-belom dresu u elitnom takmičenju.

- Postoje te određene regulative i pravne stvari koje mi tačno baš i ne znamo. Mislim da je bilo prostora da se igraču ne uskrati baš toliko vremena da ne igra. Mogao je da dobije dozvolu barem par nedelja ranije da zaigra. Svakako, vreme brzo prolazi, utakmice se menjaju jedna za drugom i uskoro će on zaigrati u Evroligi - zaključio je Rakočević.

Evroliga je delegirala sudije i pravdu će deliti Ukrajinac Boris Rižik, Portugalac Fernando Roča i Letonac Olegs Latiševs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija