• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2023

10:59

HRVAT U ČUDU ZBOG "VEČITIH" : Oni su drugi svet, a Cibona i Zadar nestaju! Zvezda sa Kampacom je DRUGA DIMENZIJA!

Starsportphoto©

Košarka

HRVAT U ČUDU ZBOG "VEČITIH" : Oni su drugi svet, a Cibona i Zadar nestaju! Zvezda sa Kampacom je DRUGA DIMENZIJA!

Podeli vest

Hrvatski košarkaški stručnjak, Velimir Perasović, govorio je o aktuelnim temama sa posebnim akcentom na Crvenu zvezdu i Partizan.

Trener Uniksa, a nekadašnji šef struke Efesa, Valensije i Baskonije, pohvalnim rečima govorio je o dva najveća srpska kluba.

- Partizan i Crvena zvezda su napravili veliki iskorak. Dve ekipe koje, po meni, mogu i do Fajnal fora da dođu i to oba tima. Recimo, Zvezda sa Kampacom je neka potpuo druga dimenzija i priča, to je igrač koji je pre dve godine je bio jedan od najdominatnijih u čitavoj Evroligi, neko ko pravi očiglednu razliku. Posebno će biti zanimljivo gledati Zvezdu u tih poslednjih devet kola kada od bude dirigovao igrom na parketu- kaže za Mozzart Sport Velimir Perasović.

Foto: Starsportphoto

 

Perasović je dugo bio deo Evrolige.

- Teško je to govoriti što se kvaliteta Evrolige tiče, jer svaka ekipa koja igra u takmičenju je ravnopravna, svako sa svakim može da se bori do samog kraja. Donekle je to bilo i prethodnih godina, ali sada svi gledaju borbu za plej-of pa se stvorilo veliko uzbuđenje.

Nekada je i Perasović bio deo i ABA lige. Sedeo je na klupi Cibone, bio je i nadomak titule, ipak Dušan Kecman je legendarnom trojkom sprečio veliko slavlje Cibosa. Danas Partizan ima igrače kao što su Fakundo Kampaco, Luka Vildoza, Kevin Panter, Dante Egzum ili Zek Ledej.

Foto: Starsportphoto

 

- Da li me iznenađuju ta imena? Normalno da me iznenađuju. U Hrvatskoj imate tri kluba koji imaju budžet milion evra, a u Srbiji se dovode igrači koji sami košataju preko milion evra. To je... potpuno se svet okrenuo naopačke. Ne kažem da je to loše, to je odlično za košarku, ali isto tako ne mogu da shvatim da klubovi poput Cibone i Zadra faktički nestaju. Svi imaju problema sa isplatama, jedino Split, ali to su sve sitni ugovori. To je drugi svet kada pričamo o finansijama Crvene zvezde i Partizana, jednostavno ne spada u isti koš - zaključio je Velimir Perasović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sladjan

pre 1 godinu

Koja to država hrv,kada nema 10 mil evra za budžet Ciboni,nego služi vecitima za lakši trening!!!!ja sam mislio da ste bogato društvo a ne ovo.....zašto uopšte igrate kada sigurno nikada ne možete igrati Evroligu .....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija