• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2023

11:44

SNEG U SAUDIJSKOJ ARABIJI, VLADIMIR ŠTIMAC OBJASNIO: Ne postoji globalno zagrevanje...

Košarka

SNEG U SAUDIJSKOJ ARABIJI, VLADIMIR ŠTIMAC OBJASNIO: Ne postoji globalno zagrevanje...

Podeli vest

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Štimac smatra da ne postiji globalno otopljavanje

Na komantar na društvenim mrežama da je zbog globalnog zagrevanja u Saudijskoj Arabiji pao prvi sneg posle 100 godina, Vladimir Štimac je imao objašenje.

Ne postoji globalno otopljavanje, samo osa zemljine rotacije menja svoj ugao kao što je već poznato da se dešava u istoriji planete samo ne za vreme postojanja čovečanstva - objasnio je Štimac na Tviteru.

 

 

 

Stručnjaci kažu i da je globalno zagrevanje klimatska promena i fenomen dugotrajnog postepenog povećanja prosečne temperature vazduha na Zemlji uzrokovan ljudskim aktivnostima. Fenomen brže menja klimu od svih poznatih prethodnih klimatskih promena u istoriji planete. Glavni uzrok je emisija gasova staklene bašte, većinom ugljen-dioksida i metana, koji nastaju sagorevanjem fosilnih goriva u energetske svrhe. Klimatske promene, ne utiču samo na porast temperature, već imaju i mnogo drugih uticaja kao što su velike vremenske neprilike, promene u populacijama divljih životinja i njihovim staništima i porast nivoa mora.

Iskusni centar je nedavno potpisao za ekipu Sigortama iz Tuske, koja se takmiči u drugom rangu. Štimac ima zavidno iskustvo igranja u toj zemlji, gde je već nastipao za Olin Edirne, Banvit, Bešiktaš, Efes, Turk Telekom i Fenerbahče.On je sezonu započeo u Kuvajtu, nastavio je u Kini, a sada će imati priliku i za treću zemlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 1 godinu

Evo nama kandidata za nobelovu nagradu....samo ne znam iz koje oblasti....fizika,meteorologija ili totalne neobrazovanosti...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija