• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2023

11:32

VOJVODINA PRATI VODEĆI TANDEM, Lemont vodio Slogu do pobede!

Privatna arhiva

Košarka

VOJVODINA PRATI VODEĆI TANDEM, Lemont vodio Slogu do pobede!

Podeli vest

Ubedljivom pobedom nad ekipom Tamiša sa 83:68, košarkaši Vojvodine su zadržali korak sa vodećim tandemom na tabeli.

Novosađani nisu imali problema u duelu sa timom iz Pančeva, već na startu su nametnuli svoj ritam i došli do prednosti koju su uz manje oscilacije do kraja sačuvali.

Marko Ljubičić sa 17 poena i 8 skokova, bio je prvi strelac kod domaćina. Po 13 su dodali Dušan Beslać i Koča Jovović. Kedrik Rasel je sa 18 poena predvodio Pančevce, a Bojan Stanojević je dodao 13.

Pobedu je upisala i Sloge u duelu sa ekipom Mladosti u Zemunu 89:87. Posle nešto boljeg starta domaćina, Kraljevčani su uspeli da uhvate ritam, potom i da u neizvesnoj završnici slave. Rezultatska klackalica je potrajala do samog kraja. Pred poslednjih 36 sekundi rezultat je bo poravnat – 87:87, da bi Pol Andervud potom sa dva penala stavio tačku na ovaj meč.

Najefikasniji u redovima tima iz Kraljeva bio je Rašim Lemont sa 25 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija, dok je pomenuti Andervud ubacio 10 poena, uz po osam skokova i asistencija. Renard je sa 27 poena i 8 asistencija predvodio Mladost, a Dušan Radosavljević je dodao 16 poena.

Foto: Privatna arhiva

 

U utakmici koja je imala gotovo jednočasnovni prekid zbog problema sa tablom, Zdravlje je u Staroj Pazovi pobedilo Dunav 83:78 i ostvarilo vrlo važnu pobedu u borbi za opstanak. Meč je rešen u poslednja dva minuta. Srđan Krsmanović je prvo vratio Dunav na samo pola koša zaostatka – 76:75, da bi seriju Leskovčana kojom su definitivno slomili domaćina počeo trojkom Svetozar Stamenković, a završio sa penala Noa Blekvel.

Sa 20 poena, strelce je u pobedničkom timu predvodio Pol Morgan, koji je upisao i pet skokova. Džonotan Devante je ubacio dva poena manje. Milan Vulić sa 15 poena, odnosno Srđan Krsmanović i Miroslav Pašajlić sa po poenom manje, bili su najzapaženiji u redovima Dunava.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Sloboda – Kolubara LA 2003 95:74, Spartak – Novi Pazar 99:84, Dinamik- Čačak 94 88:85, Vršac – Zlatibor 81:92, dok OKK Beograd i Metalac igraju 7. marta.

Sa 19 pobeda iz 24. kola Zlatibor je sam u vrhu tabele. Metalac ima pobedu, ali i meč manje, dok Vojvodina i Spartak sa po 17 pobeda prate vodeći tandem.  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31