• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2023

10:38

USTAŠA FRANJO ARAPOVIĆ VELIČAO NDH, PA PLJUNUO NA SVE ŽRTVE: Pobijeno 700.000 u Jasenovcu? To je mit!

Košarka

USTAŠA FRANJO ARAPOVIĆ VELIČAO NDH, PA PLJUNUO NA SVE ŽRTVE: Pobijeno 700.000 u Jasenovcu? To je mit!

Podeli vest

Bruka i sramota! Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović nema obraza! Ponovo je na noge podigao region, ovog puta veličanjem NDH-a, fašističke tvorevine na teritoriji Kraljevine Jugoslavije u periodu od 1941. do 1945. godine.

Franjo Arapović nedavno je izjavio da je Crvena zvezda platita Ciboni 800.000 evra kako bi igrali Evroligu 2014. godine, što su crveno-beli demantovali. Sad je za portal Net.hr poručio da je "čitav svoj život težio državi Hrvatskoj, pa i u Jugoslaviji", a onda pljunuo na žrtve u Jasenovcu, gde, kako kaže, da nije ubijeno 700.000 Srba.

Jasenovca je bio zločin

I ono što nije istina, počevši od Jasenovca koji je bio zločin, ali nemojte da mi govorite da je pobijeno 700.000, da je ubijeno 500.000 dece s Kozare... Pa, kako je živeti s tim mitom?
Franji Arapović

- NDH je bila težnja hrvatskog naroda za državom. Normalno da ne možeš imati sve idealno. Ni ovo što su radili za vreme NDH - to ne može da se opravda. Ali, recite mi koje države ne rade loše stvari? Znate zašto je oko NDH javnost podeljena? Znači ućutkaj Hrvate da ne pričaju, da ništa ne rade i ne misle. Ako pisnu, oni su ustaše. I odmah im nabij na glavu NDH, odmah, isti momenat. Što god Hrvat kaže, on je ustaša, on slavi 10. april. Odmah neko stigmatizovanje. I ono što nije istina, počevši od Jasenovca koji je bio zločin, ali nemojte da mi govorite da je pobijeno 700.000, da je ubijeno 500.000 dece s Kozare... Pa, kako je živeti s tim mitom? Znaš da to nije tako. To je ono, ne daj Hrvatu iznad vode - bez srama je rekao Franjo Arapović i pljunuo ba sve žrtve u Jasenovcu. 

Kaže da je čitav život težio državi Hrvatskoj, te da je bio broj 1 i kad su u  tajnosti dogovarali prvi sabor HDZ-a

- Kad smo bili u Lisinskom 1990. godine, kad je bio prvi sabor HDZ-a, kad smo prvi put videli hrvatske zastave, šahovnice, kad se svirala "Lijepa naša"... Lako je sad ljudima pametovati, pričati neke nebuloze. Znate, kad imate dva Hrvata i ne znaš ko za koga radi, da li je ovaj u civilu, ne možeš ući u Lisinski, gde ćeš kad završi Lisinski? Najgore je bilo izaći iz Lisinskog. Ne znaš ko će te klepiti ili uhapsiti. Nemam problem s tim da se zabranjuje slovo "U", ali 'ajmo onda da zabranimo i kokardu i petokraku, a ne samo stigmatizovati ustaštvo kao nešto što ne valja, kao nešto što treba da se zabrani. Jednake kriterijume treba imati za sve.

Foto: printscreen

Franjo Arapović veliča fašističku državu

Arapović je nastavio sa pljuvanjem i sramnim izjavama, pa kaže da ono što je Diana Budisavljević uradila tokom Drugog svetskog rata preuveličano:

- Bio sam s ljudima čiji su roditelji pomagali deci s Kozare. Gledam neki dan taj film, pa to nema veze i to je bio problem Hrvata. Taj film nema veze sa stvarnošću. Film o ovoj Diani, što je spašavala decu s Kozare. Oni su napravili film da je to čudo, a deca su završila u katoličkoj crkvi, katoličkim domovima u Karlovcu, Zagrebu i da bi jedan veći deo završio u Beogradu u Srbiji. A oni da je to sve pobijeno. Hteo sam da Hrvatska bude sa svim narodima, baš kako je bilo zamišljeno u prvom programu HDZ-a, čak s autonomnom pokrajinom za Srbe što je davao Tuđman.

Franjo Arapović je otkrio i da je njegov otac na svadbu došao sa značkom koju mu je poklonio Ante Pavelić, osnivač ustaškog pokreta i NDH, koju je krio sve vreme:

- Mi deca nismo puno znali o tome. Tek kasnije smo to saznali. Ja sam uvek imao u Zagrebu ljude koji su potencirali tu Hrvatsku. Poznavao sam puno fratara, biskupa, video sam u razgovoru s njima da sam na jedan primitivniji način to pokazivao. Ali, pazilo se na mene, ipak sam bio zvezda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 1 godinu

Največi srpski neprijatelj je ISTINA. I to je poznato ne samo Hrvatima, nego i svima drugima. Jer su se od srba svi razbježali kao od kuge. Iako oni uporno i OČAJNIČKI pozvaju na neko novo "ujedinjavanje", na nekakve "zapadne balkane", "bescarinske zone" i slične halucinacije. To NIKADA nečete čuti ni od koga osim od srba. NARAVNO da od toga nemože i neče biti ništa i da srbija nema NIKAKVE šanse. Evo vidimo da Crna gora, nekada , "bratska zemlja" i "drugo oko u glavi" danas se mora okupirati SILOM. A "popovi" dolaze na "misu" helikopterom, i u pratnji naoružanih čuvara i zaogrnuti pancirnim "čebadima" :))). To govori SVE o tome koliko su dobrodošli u Crnoj gori. Ali sva je sila za vremena. Neče ni ta okupacija dugo. Crna Gora je članica NATOa. A to su srbi izgleda zaboravili. SVE što je Franjo rekao je ISTINA. A to je ono što srbima najviše smeta. Jer život u laži, nikako nije lak.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija