• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

13:40

Đorđević trlja ruke! Kina dovela NBA zvezdu pred meč sa Srbijom

EPAIMAGES

Košarka

Đorđević trlja ruke! Kina dovela NBA zvezdu pred meč sa Srbijom

Podeli vest

Košarkaš Minesota Timbervulfsa Kajl Anderson dobio je kinesko državljanstvo, pa će igrati na predstojećem Mundobasketu.

Kajl Anderson že tako igrati protiv Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu, saopštio je  Košarkaški savez Kine na zvaničnom sajtu.

Anderson (29) će biti veliko pojačanje za ekipu selektora Aleksandra Đorđevića koja ima velike ambicije na Mundobasketu. Kina će u preliminarnoj fazi, osim Srbije, igrati i protiv Južnog Sudana i Portorika, a u drugu fazu će proći po dve prvoplasirane selekcije.

Novi član reprezentacije Kine će tokom Svetskog prvenstva nositi ime Li Kajer.  FIBA dozvoljava svakoj selekciji da naturalizuje jednog košarkaša, a Kinezi navode da Anderson zapravo ima kinesko poreklo preko majke, čija je baba delom Kineskinja, a njen otac je Kinez.

"Anderson je dobio kinesko državljanstvo i ovog jutra se sastao sa Jao Mingom, predsednikom Košarkaškog saveza Kine", stoji u objavi CBA .

Prošle sezone Anderson je u proseku beležio 9,4 poena uz 5,3 skokova i 4,9 asistencija u mečevima NBA lige. Svetsko prvenstvo u Japanu, Filipinima i Indoneziji počinje 25. avgusta.

Anderson je ranije u karijeri nastupao za mlađe selekcije Sjedinjenih Američkih Država. Ima 29 godina, a mnogi ga pamte po tučama. Na jednom meču se posvađao sa Rudijem Goberom, nasrnuo na njega, pa ga uz to nazvao "k*čkom" na klupi Minesote.  U plej-ofu na jednom meču Denvera i Minestota potukli su se Kajl Anderson i Kristijan Braun! Krilni košarkaš Minesote je šutnuo i bio je fauliran od strane rukija Denvera, pa je krenuo da prebije igrača. Gurnuo je svog čuvara,  zakačio ga laktom, ali su Džef Grin i Džamal Marej sprečili da tuča eskalira.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija