• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2023

12:59

Ludnica u SAD! Ameri će zbog Kaminskog navijati za Partizan!

AP/Photo

Košarka

Ludnica u SAD! Ameri će zbog Kaminskog navijati za Partizan!

Podeli vest

Novi košarkaš Partizana Frenk Kaminski (30), ostavio je dubok trag na univerzitetu Viskonsina pre odlaska u NBA, a njegovi navijači iz tog dela Amerike najavljuju podršku sjajnom centru kao i njegovom novom timu u Beogradu.

Svojevremeno je Frenk Kaminski važio za najboljeg centra u zemlji u konkurenciji univerziteta. Poređenja radi, te godine je Djukom harao Džalil Okafor, ali je Kaminski u očima stručnjaka bio perspektivniji igrač.

Sve je to zasluga briljantnih partija koje je pružao na Viskonsinu, sa kojim je igrao i finale NCAA turnira, ali je poražen od gorepomenutog Okafora i njegovog Djuka.

Foto: AP/Photo

Džalil Okafor ove sezone u Saragosi

Američki mediji ga nisu zaboravili, pa je tako izvesni novinar Dilon Graf, objavio tekst u kojem objašnjava gde je to "Frenk d tenk" otišao i šta je "taj" Partizan.

"KK Partizan je, istorijski gledano, jedan od najuspešnijih evropskih klubova i dogovorili su se sa Frenkom Kaminskim na jednogodišnju saradnju od koje bi trebalo obe strane da profitiraju. Srpski klub ima bogatu tradiciju razvijanja talentovanih igrača što je sjajna destinacija za Kaminskog. Dolazak u Partizan mu donosi šansu za nova iskustva i nove izazove i potencijalno mu dati ono što je potrebno da se vrati u NBA ligu ukoliko to bude želeo. Kaminski poseduje unikatnu kombinaciju visine, šuta i kontrole lopte što će se odlično odraziti u evropskoj košarci jer ima određene sličnosti sa NCAA košarkom koja je Frenku i te kako odgovarala. Osam sezona u NBA ligi je veliki uspeh i Viskonsin je ponosan na njega. Gde god da "Frenk d tenk" ode, uz sebe će imati Bedžerse pa će tako biti i tokom njegovog boravka u Evropi", napisao je američki novinar.

Foto: AP/Photo

Frenk Kaminski u dresu Viskonsina

Vredi napomenuti i da je dres sa brojem 44, koji je Kaminski nosio, povučen iz upotrebe na Viskonsinu. Čast koja se ukazuje samo najvećim igračima u istoriji.

"Od svih igrača u istoriji Bedžersa, niko nije ostavio veći trag od Frenka. Od 18-godišnjaka je naporno radio i postao zvezda", napisao je Graf.

Zanimljivo je da je još 2015. godine, tadašnji "novajlija" Šarlot Hornetsa bio blizu oblačenja dresa reprezentacije Srbije zbog svog srpskog porekla - deda sa majčine strane.

Otac mu je poreklom iz Poljske, a  u Partizanu će imati saigrača iz iste zemlje - Mateuša Ponitku.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija