• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2023

11:37

Opa, promena! FIBA objavila koja je Srbija sada na listi favorita!

fiba

Košarka

Opa, promena! FIBA objavila koja je Srbija sada na listi favorita!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije šesti je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva, objavila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

U saopštenju se navodi da je naša nacionalna selekcija u odnosu na prošlu rang listu favorita napredovala za tri mesta. FIBA je odlučila da posle prve faze takmičenja na SP u Japanu, Indoneziji i Filipinima objavi novu rang listu favorita za osvajanje Mundobasketa.

Prvi favorit za titulu je i dalje selekcija SAD, druga je Nemačka, dok je Kanada stigla do trećeg mesta. Potom slede Španija i Slovenija. Iza Srbije se nalaze Dominikanska Republika, Australija, Litvanija, Letonija, Italija, Brazil, Grčka, Crna Gora, Gruzija i Portoriko.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Srbija i Dominikanska Republika imaju po šest bodova u grupi I druge faze SP, dok su Italija i Portoriko sakupili po pet.

Srbija će u petak igrati sa Italijom (10:00 časova), dok će se u nedelju sastati sa Dominikanskom Republikom, a plasman u četvrtfinale Mundobasketa izboriće dve prvoplasirane selekcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija