• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2023

10:00

Gurović: Kvalitetniji smo od Nemačke, možemo do zlata!

Starsportphoto©

Košarka

Gurović: Kvalitetniji smo od Nemačke, možemo do zlata!

Podeli vest

Proslavljeni srpski košarkaš i reprezentativac, Milan Gurović čestitao je izuzetno uspešno Svetsko prvenstvo Srbiji i Nemačkoj, koje će se sastati u finalu. Ipak, misli da su izabranici Svetislava Pešića za nijansu kvalitetnija ekipa.

Milan Gurović bio je važan član sastava koje je poslednji put osvojilo zlatnu medalju na Svetskim prvenstvima - Indijanapolis 2002.

Pomno prati partije naših košarkaša na ovogodišnjoj planetarnoj smotri u Manili i misli da ekipa poseduje potreban kvalitet kako bi se nacija ponovo radovala zlatu svetskog šampiona.

Foto: AP/Photo

Milan Gurović i Svetislav Pešić na SP u Indijanapolisu 2002.

- Nemci su baš dobar tim, lepo ih je i gledati. Naravno u nedelju navijamo protiv njih, ali i njima mora da se čestita na svemu što su uradili. Mislim da smo ipak bolji od njih. Samo mirno, hladne glave, agresivno i možemo do zlata - poručio je Gurović.

Iskoristio je priliku i pohvalio rad našeg selektora Svetislava Pešića, kojeg su mnogi osporavali da, između ostalog, nije više u godinama potrebnim da bi se vodio projekat kao što je pohod na medalju šampiona sveta.

- Svetislav Pešić je samo pokazao da godine nemaju nikakvog uticaja na sve što radi. Uostalom izvanredan posao je uradio, podelio uloge, psihološki pripremio ekipu za ovaj veličanstven uspeh. Nadam se da ćemo u nedelju još više da se radujemo - rekao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

Gurović ističe da je Srbija i blagi favotit zbog činjenice da je već napravljen ogroman uspeh, pa će u utakmicu moći da se uđe rasterećenije. Igrači su otpisani još pre početka prvenstva i to može poslužiti kao dodatni motiv, smatra sjajni šuter.

Mislim da je ekipa pokazala zajedništvo, što zbog Boriše Simanića, što zbog timske ambicije da se pobeđuje. Svu su otpisali i Pešića i igrače, rekao sam i javno pre prvenstva, najopasniji smo u toj situaciji. Skinuli smo teret sa sebe što je stvarno bitno sa psihološke strane, sada smo došli do sjajne situacije da nasmejani i rastrčani napravimo nešto neverovatno. Već sada smo napravili veliki uspeh za malu zemlju kao što je Srbije, svi smo ponosni na ove momke - objasnio je Gurović.

Za kraj, kaže, ipak postoji jedna žal...

Iskreno navijao sam da to bude Amerika, da osvojimo zlato protiv njih i da sve zaokružimo - zaključio je nekadašnji kapiten reprezentacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija