• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2023

12:35

Karadžić prevagu Srbije vidi u treneru: Kari je poseban!

Starsportphoto

Košarka

Karadžić prevagu Srbije vidi u treneru: Kari je poseban!

Podeli vest

Srpski trener, Stevan Karadžić, jedan je od retkih koji je od početka imao poverenja u uspeh naših košarkaša, a sada, pred finale Svetskog prvenstva protiv Nemačke poručuje da je tas na vagi u našu korist stručnost Svetislava Pešića.

Stevan Karadžić jako dobro poznaje trenera Srbije, Svetislava Pešića, pošto je bio deo njegovog stručnog štaba tokom osvajanja, tada pod zastavom Jugoslavije, zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002.

Nekadašnji košarkaš i Pešićev pomoćnik otkriva da se i tada sjajni strateg našao pred pesimističkim prognozama i izjavama u kojima je često osporavano njegovo trenersko znanje.

Foto: Starsportphoto©

Predrag Danilović i Stevan Karadžić

Međutim, smatra da je upravo to "gorivo" koje on koristi kako bi motivisao sebe i svoje igrače.

Kao igrač i kao trener sam sarađivao sa mnogim vrhunskim trenerima i moram da istaknem da je Kari nešto posebno. Njegova osobina da izvuče maksimum iz igrača je prava retkost. Još za vreme SP u Indijanapolisu su do nas stizale informacije o kritikama u medijima, ali Pešić i igrači su iz svega toga izlazili sve jači. Tokom ovogodišnjeg Svetskog Kupa u Manili, to je još izraženije, ali na površinu je izašlo ogromno Pešićevo znanje i iskustvo, kao i njegov specifičan pristup igračima i poslu. Uostalom, o njemu dovoljno govore svi osvojeni trofeji - poručuje Karadžić.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde  ukazuje na potencijalni pad energije u obe ekipe, usled "emotivnog pražnjenja" nakon pobeda Srbije nad Kanadom i Nemačke nad Sjedinjenim Američkim Državama.

- Sigurno da je došlo do fizičkog i psihološkog pražnjenja posle izuzetne igre i pobede našeg tima nad Kanađanima. Trebalo je izdržati taj tempo i poprilično prljavu i grubu igru Kanađana. Međutim, sigurno da su i Nemci imali ogromnu potrošnju u duelu sa Amerikancima. Zato očekujem da u finale timovi uđu sa podjednakom energijom, a naš tim je imao i dan više za odmor posle polufinala - objašnjava Karadžić.

Foto: Starsportphoto

Umor potencijalni protivnik

Kao najveću prednost u igri našeg tima, vidi sjajnu i agresivnu igru u odbrani, koju su izabranici Svetislava Pešića prikazali u dosadašnjem delu prvenstva.

Verujem da smo bliže pobedi od opasnih Nemaca. Uzdam se u zajedništvo i iznad svega, u ogromnu agresivnost u odbrani, poput one koju je do sada demonstrirao Avramović, posebno protiv Kanade, a i ostali naši reprezentativci su igrali na visokom nivou. Samo neka to ponove u finalu - nada se trener.

Karadžić upozorava na dobro vođenu ekipu Nemačke, pod budnim okom selektora Gordona Herberta i njihovog najboljeg pojedinca, Denisa Šrudera. 

- Nemce sjajno vodi selektor Gordon. Pribojavam se Šredera, jer on do sada nije pružio maksimum na SP, a nadam se da neće ni u finalu. Veliki je potrošač lopti, ali je imao mnogo promašaja i ne bi trebalo da mu dozvolimo da proradi u finalu. Moramo sa najvećom pažnjom da ga čuvamo. Oni, inače, u velikoj meri igraju kolektivno, neguju evropski stil košarke, a vešti su i u akcijama jedan na jedan. U svakom slučaju, verujem da ćemo da spremimo dobru odbranu, jer na osnovu sjajne defanzive smo i došli tu gde jesmo. Iz dobre odbrane pristižu laki poeni koji demorališu protivnika - kaže Karadžić.

Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Denis Šruder

Za kraj, poručuje da želi Bogdanu Bogdanoviću finale puno samopouzdanja poput onog Dejana Bodiroge u Indijanapolisu!

- Bodiroga je pogodio dve odlučujuće trojke u najtežim momentima. To je ta neverovatna mentalna snaga, kao i voljni momenat i kvalitet. Očekujem da u finalu sa Nemcima Bogdanović bude Bodiroga - priželjkuje Karadžić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija