• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2023

16:09

Tragikomična FIBA rang-lista: Srbija tek peta, ispred Orlova i "moćna" Australija!

Tanjug

Košarka

Tragikomična FIBA rang-lista: Srbija tek peta, ispred Orlova i "moćna" Australija!

Podeli vest

Amerikancima "na poklon" prvo mesto.

Ni nedelju dana nije prošlo od spektakularnog finala Mundobasketa u Manili, a čelnici FIBA ponovo su uspeli da se zamere čitavom svetu. Povod za to je nova rang-lista koju su čelnici svetske kuće košarke objavili povodom rezultata na planetarnom takmičenju. 

Amerikanci na prethodna dva Svetska prvenstva imaju osvojeno šesto i četvrto mesto, ali se oni ponovo nalaze na vrhu liste. Razlog za to je, kako iz FIBA navode, "konzistentnost na velikim turnirima u poslednja tri leta".

Oni su sa prvog mesta "skinuli" Špance koji su se pošteno obrukali na Mundobasketu. Furija je na Filipine stigla kao branioc titule, a onda takmičenje okončala na slaboj devetoj poziciji. 

Ipak, ono što najviše brine je činjenica da je Srbija, iako sa srebrom oko vrata, tek peta, a da je ispred naših momaka Australija!? Zanimljivo, novopečeni prvak sveta - Nemačka, je tek treća, ali je zabeležila napredak od čak osam pozicija na FIBA rang-listi. 

Kanada je zauzela šesto mesto. Prate ih Argentinci koji se nisu takmičili na Mundobasketu, dok su na sedmom mesto Letonci koji su zabeležili najveći napredak na listi i skočili čak 22 mesta. Deveti su Francuzi, a deseto mesto pripalo je Litvaniji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija