• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

22:28

Prvo kolo Evrolige, a već spektakularna utakmica! Olimpijakos razmontirao skupoceni Panatinaikos, Milutinov rešio derbi!

EPAIMAGES

Košarka

Prvo kolo Evrolige, a već spektakularna utakmica! Olimpijakos razmontirao skupoceni Panatinaikos, Milutinov rešio derbi!

Podeli vest

Drugi derbi i druga pobeda Olimpijakosa.

Godinama je Panatinaikos u senci najvećeg rivala, ovog leta čelnici su rekli - dosta. Atinski "zeleni" formirali su skup, moćan tim, ukrali Kostasa Slukasa Olimpijakosu, na klupu doveli Ergina Atamana, ali džaba! Crveno-beli iz Pireja razbili su ih u finalu Superkupa, a danas i u prvom kolu Evrolige - 88:78. 

Istina, danas je bilo daleko interesnantnije budući da je meč rešen tek u produžetku gde je dominirao Nikola Milutinov. Srpski centar prvo je o tablu zalepio Kostasa Slukasa, a onda istrčao u kontru i posterizovao Matijasa Lesora za, na kraju, izuzetno ubedljiv trijumf Olimpijakosa. 

Panatinaikos je vodio u većem delu meča, sjajan je bio Slukas, pratio ga je izvrsno Mariuš Grigonis, a jedini raspoložen u taboru Olimpijakosa tokom prvog poluvremena bio je Ajzea Kenen. Ispostavilo se da je Amerikanac bio dovoljan da crveno-beli rezultatski ostanu u meču, a onda se raspucao Tomas Vokap. 

Foto: EPAIMAGES

 

Grčki reprezentativac zatrpao je koš Panatinaikosa u finišu meča i sa dve vezane trojke doneo izjednačenje. Imao je Vokap šansu da utakmicu završi u regularnom delu meča, promašio je pa se prilika da to učini ukazala Kostasu Slukasu, ali ni on nije uspeo. 

U produžetku Olimpijakos je pregazio svog rivala pošto je dodatnih pet minuta dobio rezultatom 14:4. Najdžel Vilijams-Gos diktirao je ritam, Nikola Milutinov se igrao sa Lesorom i Balcerovskim, a sudbinu "zelenih" zapečatio je Alek Piters. 

Upravo je Amerikanac, uz Tomasa Vokapa, bio najefikasniji u taboru Olimpijakosa sa po 17 poena, ali je Piters dodao i 10 skokova. 16 je ubacio Najdžel Vilijams-Gos, 15 Nikola Milutinov, a Ajzea Kenen 12. Sa druge strane, Kostas Slukas postigao je 20 koševa, a Grigonis 17. 

Ranije danas u još jednom derbiju susreli su se Fenerbahče i Olimpija Milan. Istanbulski velikan je nakon produžetka uspeo da savlada četu Etorea Mesine na krilima Skotija Vilbekina koji je postigao trojku za pobedu - 85:82. 

Da će Nikola Mirotić biti veliko pojačanje pokazalo se već večeras budući da je ubacio 27 poena. Imao je bivši španski reprezentativac šansu da poravna rezultat u finišu, ali je promašio trojku preko Hejs-Dejvisa. Na sve to, Mirotić je dodao i 11 skokova, a Johanes Fojtman 21 koš. 

Foto: EPAIMAGES

 

Sa druge strane, pored pomenutog Skotija Vilbekina, sjajan je bio srpski reprezentativac Marko Gudurić koji je ubacio 15 poena (4/6 za tri poena), 15 su dodali još Tajler Dorsi i Jorgos Papajanis. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija