• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

20:11

Vujošević veruje u večite! Partizan i Zvezda imaju šanse za fajnal-for Evrolige

Starsportphoto

Košarka

Vujošević veruje u večite! Partizan i Zvezda imaju šanse za fajnal-for Evrolige

Podeli vest

Košarkaški stručnjak Duško Vujošević govorio je o Partizanu i Crvenoj zvezdi i njihovim šansama ove sezone u Evroligi.

Beogradski večiti rivali drugu uzastopnu sezonu predstavljaju Srbiju u najjačem elitnom kontinentalnom klupskom takmičenju. Crno-beli i crveno-beli su ovog leta doveli kvalitetna pojačanja i tako najavili visoke ciljeve na evropskoj sceni. 

Nekadašnji trener Partizana je u razgovoru za hrvatski portal "Crošarka" istakao da večiti rivali imaju kvalitet da se nađu među četiri najbolje ekipe završnom turniru Evrolige.

- Mislim da Partizan i Zvezda imaju realne šanse da se plasiraju na fajnal-for Evrolige. To naravno neće biti lagano, ali šanse svakako imaju. Čini mi se da je Real Madrid jači od ostalih ekipa. Mislim da su Asvel i Alba najslabije po trenutno prikazanom, a ostale ekipe su dosta izjednačene - rekao je Vujošević.

Legendarni stručnjak se posebno dotakao svog bivšeg kluba iz Humske i otkrio da ekipa Željka Obradovića još uvek nije kompletirana. 

- Moraju raditi dodatnu selekciju što se tiče Evrolige. Partizanu je potrebna jedna prava petica i punokrvni plejmejker, ali to nije lako naći na košarkaškom tržištu - istakao je nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore. 

Foto: Starsportphoto

 

Vujošević je otkrio i ko ima najveće šanse za ovajanje titule u regionalnoj ABA ligi.

- Apsolutni favoriti su Partizan i Zvezda. Ta dva kluba imaju i najveće budžete, ali to je ujedno i izazov za druge zemlje u regionu pa tako i Hrvatsku da više ulaže u Zadar, Split, Cibonu, ali i u košarku generalno kako bi bili jači i kompetitivniji - objasnio je Vujošević.

Iskusni stručnjak dotakao se i trenutnog stanja u ABA ligi i da li regionalnom takmičenju preti raspad, kako se već duže vreme spekuliše. 

- Ja sam veliki zagovornik ABA lige, uvek volim da gledam kvalitetno takmičenje, a mislim da je ABA liga kvalitetnija od bilo kojeg nacionalnog prvenstva. Takmičenje kao što je ABA liga privlači i veći broj publike, sponzora, veće je tržište i ujedno i veći mamac za sponzore. Neće se raspasti dok god je prvo mesto garancija za igranje Evrolige, iako to nigde službeno ne piše, ali to je u suštini tako - zaključio je Vujošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija