• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2023

17:40

Srbijo, raduj se: Imaš još jednog učesnika na Olimpijskim igrama

Printskrin video

Košarka

Srbijo, raduj se: Imaš još jednog učesnika na Olimpijskim igrama

Podeli vest

Basketaši Srbije učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine, objavila je zvanično Svetska košarkaška unija (FIBA).

Iako je Srbija ove godine postala prvak sveta, učešće na Olimpijske igre izborila je zbog toga što je prva na svetskoj rang listi.

Osim Srbije, učešće su izborile i Amerika, koja je bila drugoplasirana na Svetskom prvenstvu, kao i Kina, koja se kroz kvalifikacije domogla prestižnog takmičenja. 

Nadali su se basketaši da će ovako i biti, a sada je dobijena i zvanična potvrda. Još u septembru, kada su se vratili sa Svetskog prvenstva, bili su na prijemu kod predsednika države Aleksandra Vučića i tom prilikom je kapiten Dejan Majstorović rekao da se nada da će se na tom istom mestu videti posle Olimpijskih igara.

- Čast je za sve nas koji igramo za Srbiju, sa ponosom nosimo taj dres i nadamo se da sve ljude u Srbiji činimo ponosnim. Trudićemo se da predstavljamo Srbiju na najbolji način. Nadam se da ćemo se videti ovde posle Olimpijskih igara - rekao je tada Majstorović.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

Takođe, prvi čovek države tada je ozbiljno stimulisao sportsite i konkretno baskešatima rekao da će svaki pojedinačno dobiti neverovatnih 200.000 evra. 

Basketaši Srbije već su učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, inače prvim Igrama na kojima je ovaj sport uvršten. Srbija je tada bila favorit za zlato, ali je osvojila bronzanu medalju, što je takođe veliki uspeh. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija