• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

20:32

Navijači sutra svi uz košarkašice, ulaz je besplatan! Srpkinje počinju misiju Evrobasket

Starsportphoto

Košarka

Navijači sutra svi uz košarkašice, ulaz je besplatan! Srpkinje počinju misiju Evrobasket

Podeli vest

Žensku košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Naše devojke će sutra od 18 časova dočekati selekciju Ukrajine u prvom kolu G grupe kvalifiakcija za EP u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica". Ulaz na utakmicu biće besplatan za sve navijače. 

Kapiten srpske reprezentacije Tina Krajišnik poručila je da ekipa fokusirana i da želi što bolje da odigraju mečeve koji ih očekuju u kvalifiakcijama.

- Veoma sam zadovoljna atmosferom i energijom u timu tokom ovog okupljanja. Pored standardne postave, ovoga puta su tu i mlađe devojke iz selekcije do 20 godina, koja je veoma talentovana. Radimo maksimalno fokusirano i sa željom da se što bolje uigramo i što bolje odigramo utakmice koje su pred nama. Prva na redu je utakmica protiv Ukrajine, koja je inače zemlja talentovanih košarkašica. Vole igru u tranziciji i važe za šutersku ekipu, što je jedna od njihovih snaga. Verujem da će doći veoma motivisane i da ova utakmica koja otvara kvalifikacije za EP 2025 ima veliki značaj za obe ekipe - jasna je srpska košarkašica.

Foto: Starsportphoto

Marina Maljković i Ivon Anderson

Krilni centar naše sekekcije je pozvala navijače da podrže nju i saigračice u što većem broju.
- Posebno nam znači podrška publike koja je sve ove godine uz nas, tako da se iskreno nadam da će i ovoga puta odziv ljubitelja ženske košarke biti veliki i da ćemo imati dodatnu snagu sa tribina  - istakla je Krajišnik.

Velikoj podršci sa tribina nada se i Ivon Anderson.

- Očekujem da će utakmica protiv Ukrajine da bude teška i fizički naporna. Upoznate smo sa kvalitetima Aline Jagupove i znamo da one vole da igraju brzo, pa će to biti test za našu komunikaciju i snagu u odbrani. Mi takođe uvek želimo da igramo brzo, pa će ovo biti borba dva tima koji žele da nametnu svoju volju protivniku - poručuila je Anderson.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala. Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.

Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija