• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2024

22:45

Dilan Enis: Ako se nekada vratim u Srbiju, to će biti u Zvezdu ili Partizan

Starsportphoto

Košarka

Dilan Enis: Ako se nekada vratim u Srbiju, to će biti u Zvezdu ili Partizan

Podeli vest

Nekadašnji plejmejker Mege i Crvene zvezde Dilan Enis (32) otkrio je, da, ako se jednog dana bude vratio u srpsku košarku, voleo da zaigra za večite rivale.

Kanađanin poreklom sa Jamajke prethodnog vikenda bio je najzaslužniji za prvorazredno iznenađenje koje je njegova Mursija priredila protiv moćnog Real Madrida (73:61). Enis je aktuelnom prvaku Evrope isporučio 18 poena, uz tri skoka i četiri asistencije, čime je ujedno bio najefikasniji na tom meču.

Enis je dan kasnije u razgovoru za "Mocart sport" pričao o velikoj pobedi nad "kraljevskim klubom", igranju u Španiji, a dotakao se i srpske košarke i večitih rivala. Upravo je Kanađanin, posle neuspeha u NBA ligi, svoju karijeru počeo da gradi u Srbiji, tačnije u Megi 2017. godine. Nije se dugo zadržao u beogradskom klubu, pošto je posle nekoliko mečeva prešao u Crvenu zvezdu, gde se zadržao jednu sezonu. Provedeno vreme u crveno-belima ostalo mu je u lepom sećanju. 

- Kada sam bio u Zvezdi, svaki tim u ABA ligi je davao apsolutno sve od sebe da nas pobedi. Dvorane su bile ispinjenje, video sam šta znači kada si tim na vrhu i da svako želi da te nadigra jer bi to za njih bio ogroman uspeh - prisetio se Enis. 

Foto: profimedia

 

Posle Zvezde, branio je boje Saragose, Andore, Monaka, Gran Kanarije, Galatasaraja, a sada je Mursije. Iskusni plej otkriva da ga niko nije zvao od kada je otišao iz Srbije, ali da nema dilemu za koga bi igrao ako bi se jednog dana vratio na ove prostore. 

- Otkako sam napustio Srbiju, mislim da niko nije kontaktirao mog agenta da se vratim u Srbiju. U ovom momentu u mojoj karijeri vidim sebe samo u Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Naravno, mislim na klubove u Srbiji. Ne bih otklonio mogućnost da zaigram za jedan od ta dva tima u budućnosti, ali opet ponavljam, nije bilo bilo kakvih ozbiljnih ponuda - istakao je Enis.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija