• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

20:35

Košarkašice kreću po olimpijsku vizu! Žele opet da obraduju naciju

KSS/Nebojša Paraušić

Košarka

Košarkašice kreću po olimpijsku vizu! Žele opet da obraduju naciju

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija u nedelju putuje preko Lisabona u brazilski Belem na FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir koji je na programu od 8. do 11. februara.

Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicama Marine Maljković biće potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi, od ukupno četiri ekipe.

Srpkinje će najpre 8. februara igrati protiv Nemačke, dva dana kasnije na programu je duel sa Brazilkama, a 11. februara sa Australijankama.

Kapitenka Tina Krajišnik kaže da njena ekipa ulazi maksimalno ozbiljno u turnir.

- Kao i uvek naša očekivanja su velika i nadamo se najboljem, nadamo se pobedama i ulazimo maksimalno ozbiljno u ovaj turnir, s obzirom na to da nemamo dovoljno vremena koliko bismo želele za pripremu utakmica. Bićemo u punom sastavu tek kad stignemo u Brazil, ali vredno radimo i nadam se da ćemo biti spremne za 8. februar kada počinje takmičenje. Ranije smo se susretale sa svakom od naših rivalki u Belemu, a naviše problema očekujem protiv Australije, ekipe sa kojom smo igrali neke najteže utakmice. Čini mi se da su uvek posebno motivisane protiv nas. Ne treba potceniti ni druge ekipe, naročito Brazil koji je domaćin - rekla je Tina.

Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Tina Krajišnik

 

Slično razmišlja i njena saigračica Maša Janković.

Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Maša Janković

 

- Iskreno mislim da smo dobile jednu od težih kvalifikacionih grupa, ali sa druge strane možemo da dobijemo svaku ekipu samo ukoliko budemo fokusirane i ponašamo se kao pravi tim. Australija će biti naš najteži rival, ali smo uspele da ih pobedimo u kvalifikacijama za prošlo Svetsko prvenstvo - dodala je Jankovićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija