• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2024

00:13

Heroji malog mesta nisu se obrukali protiv Partizana: Dali smo više nego što smo imali! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Heroji malog mesta nisu se obrukali protiv Partizana: Dali smo više nego što smo imali! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pobedom nad apsolutnim autsajderom Hercegovcem iz Gajdobre, naselja u Bačkoj, rezultatom 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19). Poraženi tim je ipak prikupio brojne simpatije zalaganjem i borbom, a njegov član Nikola Gaćeša (36) kaže da su dali sve od sebe, pa i više.

Hercegovac je do Kupa Koraća došao osvajanjem Kupa Srbije čime je postao heroj svog naselja.

Time su zaslužili da dođe nekoliko desetina navijača iz Gajdobre da ih podrži, a imali su podršku i nekih Nišlija koji su navijali autsajdera.

Sve to je posebno oduševilo centra Nikolu Gaćešu.

- Mi smo imali veliku želju da dođemo ovde i ostavimo srce na terenu. Načuli smo da će biti dosta ljudi iz Gajdobre i to nam je dalo motiv više da damo sve od sebe, ali nismo ih očekivali baš u tom broju. Kad smo ih videli, dalo nam je i motiv više i krila u nekim situacijama da damo još više nego što smo imali. Nismo želeli da izneverimo, želeli smo da dođu ovde i uživaju u jednoj košarkaškoj predstavi jer nije mala stvar za tako malo mesto da igra protiv Partizana. Igrali smo realno onoliko koliko su nam oni dozvolili, ali nismo želeli da nas utisak i dvorana pojedu. Dali smo sve od sebe da to tako ne bude i mislim da smo jednim delom to i uspeli - jasan je Gaćeša.

Foto: Starsportphoto

Navijači Hercegovca u Nišu

 

Hercegovac nastupa u Drugoj muškoj ligi i trenutno je peti, a motiv je da ubuduće igraju rang više.

Meč sa Partizanom im svakako u tome može pomoći, a Gaćeši je posebno drago što su mlađi momci to iskusili.

- To je velika stvar za jednog sportistu. Nemaš puno prilika da igraš sa ekipom koja je među najboljim timovima u Evropi. Pogotovo za ove mlade momke. To je velika prilika i velika čast i sigurno puno iskustva mogu da dobiju iz ove utakmice. Da osete kakav je to kontakt, kakvi su to igrači, kakva je to razlika i da im da motiv da rade dalje i da nastave da rade na sebi - dodao je centar.

Trener Aleksandar Komnenić bio je ponosan na ekipu.

- On je samo želeo da ostavimo srce na terenu, da u svoj toj trci i frci zadržimo malo hladne glave kako bismo uopšte mogli da se suprotstavimo. Bio je ponosan sigurno na veći deo utakmice - zaključio je Gaćeša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!
Društvo

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!

Plaćeno porodiljsko odsustvo nije, kao što bi moglo da se učini na prvi pogled i kako bi svako zdravorazumski pomislio, zakonsko pravo svake žene na svetu. Neke zemalje garantuju zaposlenima potpuno plaćeno porodiljsko odsustvo, dok druge nude delimično plaćanje - ali neke zemlje uopšte se ne obavezuju na plaćeno porodiljsko odsustvo.

05.05.2024

14:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija