• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

04.03.2024

12:34

Košarkaš Armanija paralisan pred Partizan! Mirotić, ipak, spreman za meč

Shuterstock

Košarka

Košarkaš Armanija paralisan pred Partizan! Mirotić, ipak, spreman za meč

Podeli vest

Armani Milano imaće silne muke u vezi sa sastavom za meč sa Partizanom narednog petka u Evroligi.

Italijanski tim biće lišen usluga Aleksa Pojtresa, koji se sa reprezentativne pauze vratio sa hemiparezom lica! Hemipareza je nepotpuna paraliza, odnosno neurološki poremećaj koji se karakteriše smanjenom funkcijom mišića jedne polovine tela, a u Pojtresovom slučaju polovinu lica.


Osim reprezentativca Obale Slonovače, koji je nedavno u kvalifikacijama za Afrobasket 2025. beležio prosečno 21 poen i 7,3 skoka po utakmici, neizvesni za vrlo važan duel sa crno-belima su Nikola Mirotić, Šabaz Nejpir i Stefano Tonut.


Trener Armanija Etore Mesina zbog toga je rekao da ne zna na koga će moći da računa za petak.


- Nisam doktor i ne želim da kažem netačne stvari, ali Pojtres se vratio sa utakmica sa Obalom Slonovače sa nekom vrstom hemipareze na licu. Nije poznato da li je do toga došlo zbog problema sa nervima ili od virusa. Pokušao je da igra protiv ASVEL-a, ali ga boli - rekao je Mesina.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Italijanski stručnjak potom je objasnio kakva je situacija sa ostalim igračima.

- Nikola Mirotić se ne oseća dobro, morao je da uzima tečnost. On će morati da poradi na povratku kilogama i energije posle pauze koja je ostavila traga na njegovom telu. Što se tiče Šabaza Nejpira, noga mu konačno izgleda normalno, nije otečena, ali nije bio spreman da igra u prošlom kolu. Tonut je van terena zbog povrede zgloba. Što se tiče utakmice sa Partizanom, nadam se da ćemo uspeti da oporavimo Nikolu Mirotića, Nejpira i Dijega Flakadorija. Za Pojtresa i Tonuta nisam siguran - naglasio je Mesina.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija