• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

07.04.2024

19:00

Nije realno da Zvezda pobedi Efes, sezonu su proveli na dnu! Ostoja ne očekuje Partizan u plej-inu

Starsportphoto

Košarka

Nije realno da Zvezda pobedi Efes, sezonu su proveli na dnu! Ostoja ne očekuje Partizan u plej-inu

Podeli vest

Crvena zvezda igra utakmicu protiv Efesa zbog sebe, mislim da su tome okrenuti jer im je ovo jedna od lošijih sezona iako su imali 13, 14 novih igrača, kaže predsednik Partizana Ostoja Mijailović za Informer!

Košarkašima regionalnog šampiona crno se piše u Evroligi! Tesnim porazima u završnicama i ispuštenim pobedama u više mečeva ove sezone došli su u situaciju da više ne zavise sami od sebe kada je u pitanju plasman u plej-in.

Ekipa slavnog trenera Željka Obradovića u petak (20.30, Sport klub 1) u Beogradskoj areni mora da pobedi Valensiju, ali taj meč će za crno-bele biti revijalan ukoliko Crvena zvezda izgubi od Efesa (četvrtak, 19.30).

Otpisala ih kladionica

Crveno-beli odavno nemaju šanse za plej-in, a prvi čovek Partizana Mijailović smatra da komšije nemaju šta da traže u Istanbulu i zato se ne nada poklonu.

Foto: Starsportphoto©

Pobeda nad Efesom šokirala bi mnoge: Košarkaši Crvene zvezde

 

- Jeste ta situacija atraktivna za medije, ali realnost je ipak drugačija. Oni će tu utakmicu igrati za sebe, na kraju sezone u kojoj su najveći deo proveli u donjem delu tabele. Mislim da su pre svega okrenuti sebi i analizi sezone u kojoj su potpisali 13, 14 novih igrača i imali dva trenera... Efesu ta utakmica mnogo znači, Crvenoj zvezdi baš i ne, a i u poslednje vreme im je forma slabija nego na početku sezone. Stoga ne znam koliko je realno očekivati da budu konkurentni u Istanbulu. Kao što rekoh, oni će tu utakmicu igrati za sebe, ne za nas. Ne vidim da bih ikome za bilo kakav rezultat trebalo da se zahvaljujem. Sa druge strane, naša je obaveza prema navijačima i prema sebi da protiv Valensije odigramo na svom maksimumu i pobedimo - jasan je Mijailović.

Da se Partizanu crno piše i da se neće domoći plej-ina zahvaljući Zvezdi, ne misli samo Mijailović već i vodeće svetske kladionice, koje u potpunosti otpisuju Zvezdu, pogotovo jer Efesu pobeda treba i igraće pred svojim navijačima. Kvota da će tim grčkog trenera Janisa Sferopulosa slaviti je 4,42, dok je na Turke svega 1,23.

Da najpoznatiji svetski bukmejkeri više nimalo ne računaju na Partizan, govori i tabela sa kvotama za osvajača najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Crno-beli su i dalje na toj listi jer imaju teoretske šanse za prolaz dalje, ali sa kvotom 67, koja ih stavlja na 11. mesto favorita, što znači da nisu "planirani" za plej-in. Zanimljivo, Efes je na toj listi na osmom mestu sa koeficijentom 34.

Najavio obraćanje

Takav rasplet biće razočaravajući za sve u Partizanu jer je cilj bio ulazak u top osam, ali Ostoja Mijailović naglašava da i neuspeh mora da se adekvatno nosi, kao i uspeh.

Foto: Starsportphoto

Podbacili: Košarkaši Partizana

 

- Kad radite u sportu morate da nosite slavu i poraz na isti način, stalno to govorim! Jedan od dva sportska cilja za ovu sezonu je bio ulazak u top osam. Ostalo je još jedno kolo, iako smo svesni da nam izgledi nisu veliki i da ne zavisi sve od nas, hajde da sačekamo, pa da potom pričamo na tu temu! - najavio je Ostoja analizu u slučaju da u četvrtak ili petak Partizan završi sezonu u Evropi.

Poslednju proveru pred meč sa Valensijom crno-beli će imati večeras u poslednjem kolu ABA lige protiv Zadra (19.00, Arena 1 premijum).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija